LIKI PALLOKARHUT KIILASI VÄLIERIIN

24.8.2019


OLS:n kaksi joukkuetta, RoPS ja yllättäen LiKi Pallokarhut taistelevat 50. Kaleva Cupin mitaleista.

OLS:n pääsy finaaliin on jo varmaa - toisesta välierästä muodostui seuran sisäinen taistelu, kun keltaisen nimeä kantava ryhmä hävisi kärkikamppailun RoPS:lle 0-2 ja sijoittui lohkossaan toiseksi.

Sininen, joka OLS:n värihierarkiassa on kakkosryhmä, voitti oman lohkonsa hirmuisella maalierolla 23-1. RoPS ei paljoa huonommaksi jäänyt. Sen maaliero on 20-1. OLS/Keltainen on tehtyjen maalien määrässä edellä. Se viimeisteli FC Ylivieskasta otetun 13-0 voiton myötä peräti 26 maalia.

LiKi Pallokarhujen pääsy välieriin tapahtui rimaa hipovimmalla tilastolla kuin aikoihin. Harvoin kaksi tappiota viidestä pelistä ja kuusi maalia miinuksella oleva maaliero oikeuttaa välieriin. Nyt pelattiin niin vahvasti ristiin, että se riitti liminkalaisille avaamaan oven mitalipeleihin.

Käytännössä asia ratkesi Pallokarhujen voitettua TP-47:n niukasti maalein 1-0. Kun torniolaisilla ei riittänyt paukkuja OLS/Sinisen kaatoon, Limingan turnausdebytanteilla oli varaa jopa hävitä Ajax/08:lle maalein 0-2. Kiharaisen päätöskierroksen toinen yllätystulos oli OTP:n 3-0 voitto FC SCJ:stä.

Kaleva Cupin päätöspäivä käynnistyy lohkojumbojen pudotuspeleillä sunnuntaina klo 9:00. Varsinaiset välierät pelataan klo 11:00. Pronssiottelu on vuorossa klo 14:00 ja turnaus huipentuu finaaliin klo 15:00 alkaen.