FC WIMMA NOUSI VAIKEUKSISTA VOITTOON

24.8.2019

Pieni mutta pippurinen. Sellainen on mestari-FC Wimma.
ONS:n liigapelaajat Aada Törrönen ja Emma Peuhkurinen jakoivat finaalin jälkeen palkintoja.

FC Wimma kruunattiin Kaleva Cupin tyttöjen mestariksi. Se voitti jännittävässä ja dramaattisessa finaalissa ONS:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi 2-2. Wimma vei pilkut puhtaasti 2-0.

FC Wimman tietä voi kuvata tutulla sananparrella vaikeuksien kautta voittoon. Mestaruus oli myös rehellinen työvoitto. Voittajajoukkueessa oli vain kymmenen pelaajan rinki siinä missä finaalivastustaja ONS:lla oli heittää kehiin melkein kolme täyttä kentällistä.

Pelaajien vähyys myös näkyi. FC Wimman ryhmä oli finaalissa silmin nähden väsynyt. Kroppa piiputti mutta mieli ei ja Wimma kaivoi yhden ylimääräisen vaihteen vielä, kun ONS johti loppuottelua maalein 2-1. Taistelua väsyä vastaan ei auttanut sekään, että raskas ruohokenttä oli kosteassa ilmassa ja pelirasituksessa pehmennyt entistä raskaammaksi pelata.

FC Wimman paikka mitaliotteluissa oli vaakalaudalla. Avauspäivän jälkeen sillä oli vain kaksi tasapelipistettä ja huonoimmassa tapauksessa se olisi saattanut jäädä välierien ulkopuolelle. Oranssipaidat löivät viimeisessä ottelussa MeLU/ToJK yj:n 4-1 ja FC Wimma pyyhälsi HauPa:lle hävinneen FC SCJ:n ohitse.

B-lohkon murskaavasti voittanut OHF hyytyi välierissä FC Wimmalle 0-1. Wimman maalin teki Niiki Juttula, joka oli koko turnauksen ajan sammumaton dynamo kajaanilaisten keskikentällä. ONS rallatteli välierissä HauPa:n nurin 4-1. HauPa:lla ei enää riittänyt tsemppiä pronssiotteluun, jonka OHF voitti 4-0.

Alemmista sijoitusotteluista muodostuivat aluefinaalit. Pohjoisen pelissä MeLU/ToJK yj löi rangaistuspotkukilpailussa FC SCJ:n ja sijoittui viidenneksi. Etelän pelissä, jossa taisteltiin seitsemännestä sijasta, LiKi Pallokarhut murskasi FC Ylivieskan 8-1.

FC Wimman ja ONS:n finaali oli loppujen lopuksi aika odotettu. OHF osoittaui piirisarjatuloksiin verrattuna pirteäksi yllätykseksi ja lunasti mustan hevosen roolinsa. MeLU/ToJK yj sen sijaan pelasi odotettua heikommin.

ONS ja FC Wimma hallitsevat mitalitaulukkoa

FC Wimman voiton myötä Kaleva Cupin tyttöjen sarjaan on muodostumassa samanlainen menestysdynastia kuin OLS:lla ja OTP:lla on poikien puolella. Tyttöjen sarjassa ONS täydentää duon.

Erojakin on. FC Wimman ja ONS:n välinen kilpailu on meneillään. Poikien sarjassa OLS on saanut uusia haastajia, kun OTP:n tähti on vuosien saatossa himmennyt. Vanhojen mestaruuksiensa ansiosta OTP kuitenkin pysyy mitalitaulukon kärkikaksikossa vielä vuosia - ellei jopa vuosikymmeniä.

Tyttöjen sarjassa ONS johtaa edelleen mitalitilastoa, mutta toisen mestaruutensa ansiosta FC Wimma hengittää tiukasti niskaan. Nykyinen kiertopalkinto onkin ensi vuonna katkolla tälle kaksikolle ja voi pitää jo yllätyksenä, jos Kalevan pr-osasto ei joudu pyttyostoksille syksyn 2020 jälkeen.

Mitalien yhteismäärässä ONS on vielä pitkään karkuteillä. Piirin suurimmalla tyttöseuralla on ollut ainoana joukkue joka vuosi mukana. Kyseinen joukkue on myös menestynyt ja isona seurana menestyjiä on ollut kahtena vuotena kaksi. ONS:lla onkin jo kahdeksan mitalia. FC Wimma nousi neljään.

Kuvat: (C) 2019, Kari Väre.