JOULUPUKKI EI LAHJOJA JAKANUT

20.12.2014

Edustusjoukkue taisteli päivän viimeisessä kakkosen pelissä Santa Clausin kanssa ja joutui tyytymään risuihin Santa Clausin vietyä pisteet Rovaniemelle luvuin 5-6.

Edellisen pelin iloisesta ilmeestä ei ollut jälkeäkään, vaan peli oli alusta alkaen jollain lailla laiskan oloista. Peli-ilmettä leimasi ylivarovaisuus, heikko liike ja huonot, valmentajan ohjeista poikkeavat, ratkaisut.

Niinpä kokeneella joukkueella liikkeellä ollut Santa Claus siirtyi ansaitusti johtoon ajassa 04.23. Takaa-ajoasema herätti vähän sinipaitaista kotijoukkuetta. Ensimmäisen ottelunsa FC OPA:n futsalin edustusjoukkueessa pelannut Mikko Pietikäinen näytti taistelutahtoa. Mikko riisti pallon ja iski vastustamattomasti tasoituksen.

Ennen ensimmäisen puoliajan päätöstä FC OPA meni johtoon Juha Sorosen maalattua viisi sekuntia ennen vihellystä.

Puoliajalla ei peli-ilme juurikaan muuttunut vaan toinen puoliaika noudatti alussa ensimmäisen puoliajan käsikirjoitusta. Joulupukit tekivät ensimmäisen maalin ja sitten FC OPA teki kaksi. Siihen vanhan käsikirjoituksen noudattaminen loppuikin.

Puolen tunnin pelin jälkeen alkoi Jouni Seppälän show. Hattutemppuun tarvittiin aikaa vain reilu seitsemän minuuttia. Ja välissä iski Joonas Hakala yhden. FC OPA oli jälleen kerrn kuluvalla kaudella hukannut kahden maalin johtoaseman. Enää ei auttanut kotijoukkueen parhaan pelaajan, Jussi Sepän, torjunnatkaan.

Lopussa FC OPA yritti tasoitusta vielä viidellä kenttäpelaajalla, mutta helppo pallon menetys kostautui. Esa Juusola toi hieman vielä toivoa, mutta sekunnit loppuivat kesken.

Ottelun tulos ja viimeisin kierros muuttivat sarjataulukon tilannetta. AS Moon on kärjessä ja FC OPA on viidentenä. FC OPA:n matka kärkeen on seitsemän pistettä ja toisaalta karsintaviivaan myös seitsemän.

Joululoma tulee FC OPA:lle tarpeeseen. Kauden viimeiseen peliin saatiin sentään juuri kahdeksan kenttäpelaajaa, joista kaikki eivät suinkaan olleet täysin pelikunnossa. Kaikkiaan lasaretin puolella on viisi pelaajaa ja kaukomaiden lomakohteissa kolme. Parin viikon tauko tekee nyt hyvää, jotta matkalaiset saadaan kotiin ja pienet vammat kuntoon.