RÄVÄKKÄ ALOITUS, MUTTA VÄÄRÄÄN AIKAAN

12.12.2014

FC OPA MetroStars kävi vierailulla Raahessa ja joutui jättämään pisteet AS MOON 2:lle luvuin 15-4 (8-1).

Ottelu alkoi räväkästi. Moon osui tolppaan jo ensimmäisellä minuutilla ja ennen kuin kaksi minuuttia oli pelattu oli Metrolla ollut pari paikkaa ja Moonillakin pari lisää. Peli oli tasaista, kunnes...

Ensin selitykset.

Kenttä oli noin kaksinkertainen siihen verrattuna, missä oululaiset harjoittelevat. Flunssan takia kaksi pelaajaa joutui jäämään pelimatkasta pois. Niinpä mukana oli vain seitsemän kenttäpelaajaa. Osa pelaajista näki toisensa enimmäisen kerran vasta kokoonnuttaessa. Moonin tolppalaukaukset menivät suurimmaksi osaksi sisään ja Metron laukaukset kaikki ulos. Ja Raahen urheilutalon sivuverhossa on kirjoitusvirhe.

Sitten faktat.

AS Moon 2 oli selkeästi parempi kuin MetroStars. Metro joutui sekoittamaan koko ajan kentällisiään, mikä aiheutti kommunikaatiossa ongelmia. Tämä näkyi viitenä maalina, joihin ei merkitty syöttäjää. Yksi näistä tosin oli sellainen, jossa maalivahti Jere Tapio onnistui torjumaan ensimmäisen laukauksen, mutta pallo kimposi Mooninlaisen rintaan ja siitä maaliin.

Puoliaikojen aluissa ja aikalisien jälkeen Metron peli oli jonkin aikaa kuosissaan, mutta kokemattomuus ja yhteisen sävelen puuttuminen rikkoi pelin.

Toisen puoliajan Metro aloitti räväkästi. Joni Aitto-oja teki 41 sekunnissa kaksi maalia. Olisipa tällainen aloitus tullut ensimmäisen puoliajan alkuun, mutta eipä tullut. Samalla Joni teki aikuisten sarjoissa ensimmäisen hattutempuunsa. Onnittelut siitä.

AS Moon 2 pelasi kuten seuran edustusjoukkuekin. Periaatteessa Metro tiesi miten puolustaa, mutta ei kyennyt siihen. Parempi voitti kuten oheiset tilastot osoittavat.