TALKOILLA HYVÄÄ MIELTÄ JA HYÖTYÄ

12.4.2014

Talkookohde
Talkookohde
Lastia odotellessa
Lastia odotellessa
Tosi iso kantamus
Tosi iso kantamus
Vähän pienempi kantamus
Vähän pienempi kantamus

FC OPA on tehnyt talkoita hyvällä mielellä ja hankkinut samalla budjetin palasia tulevalle kaudelle.

Pitkän iän salaisuus on talkootyöt ja kuorolaulu. Näin on sanonut Lapin keskussairaalan entinen psykiatrian ylilääkäri Antti Liikkanen.

FC OPA on toteuttanut Liikkasen ohjeesta toista puolta ja kokoontunut talkoisiin jo kolmena iltana. Kohteena on ollut rakenteilla oleva talo eli ihmisten uudet kodit.

Liikkasen ohjeen toinen osa saattaa olla vaikeammin toteutettava osa, mutta ehkäpä sekin joskus toteutuu. Kuorolaulussa ja talkootöissä on kyllä vinha perä pitkän iän salaisuudesta, sillä kumpikin toiminto ovat sosiaalisia tapahtumia. Näissä toimissa oma panos moninkertaisuu hyötynä koko yhteisölle. Ajatusta voi toki laajentaa siten, että kuorolaulu voitaisiin korvata joukkuepelaamisena. Ja sitähän FC OPA on tehnyt koko ajan.

Siis pääsimmekö ajatukseen, jonka mukaan toiminta FC OPA:ssa pidentää ikää. Huraa! Toki toiminta muissakin urheiluseuroissa saattaa toimia samalla tavalla.

Talkoot jatukuvat vielä kolmena iltana ja silloin voitaisiin ehkä kokeilla kaappien kantamista laulun "Ain laulaisn työtäs tee" tahtiin.

Lisää kuvia on kuvapankissa.