MAALIEROJEN LASKENTAA JA SPEKULOINTIA

1.2.2014FC OPA on huomenna sunnuntaina 2.2.2014 pelissä kahden joukkueen voimin. RetroStars aloittaa Nallisportissa klo 12.30 ja edustusjoukkue jatkaa klo klo 17.00 alkaen.

Aloitetaanpa spekulointi edustusjoukkueen osalta. Kakkosen sarjataulukko on kärkipään osalta kutkuttavan tasainen. Kolmesta tasapisteissä olevasta joukkueesta kaksi jatkaa jatkokarsintoihin.

Joukkue

   Ottelut

   Voitot

   Tasurit

   Häviöt

   Te    

   Pisteet

  +/-

AS Moon

7

6

0

1

70

23

18

+47

Terwaarit

7

6

0

1

41

19

18

+22

FC OPA

7

6

0

1

35

17

18

+18

Keskinäisiä otteluita ei enää ole, vaan ottelut muita joukkueita vastaan tuovat ratkaisun. Terwaarit on ensimmäisenä peliareenalla vastassaan JS Hercules, joka on sarjassa neljäntenä 10 pisteellä. Seuraavaksi kentälle astelevat FC OPA ja HauPa, joka on kerännyt yhdeksän pistettä ja on sarjassa kuudentena. AS Moon kohtaa viimeisessä pelissä OTP:n, joka on sarjassa viimeisenä ilman pisteitä.

Sitten spekulointiin. AS Moon tuskin menettää pisteitä OTP:lle eli raahelaiset menevät jatkoon mitä suurimmalla todennäköisyydellä. FC OPA pelasi HauPa:a vastaan syksyllä harjoitusottelun, joka päättyi tasatulokseen 2-2. Tätä ottelua ei juurikaan voi pitää enää tason mittauksena, sillä niin paljon on Kari Lindgren saanut joukkueensa peliä parannettua. Siispä lähdetään ajatuksesta, että FC OPA hoitaa HauPa:sta voiton. Mikäli joukkue aikoo päästä kahden parhaan joukkoon se tarkoittaa sitä, että sen pitää voittaa oma pelinsä kuudella maalilla, jolloin Terwaarien yhden maalin voitto Herculeksesta kääntäisi nykyisen sarjataulukon joukkueiden osalta toisin päin.

JS Hercules pelasi edellisellä kierroksella varsin hyvän pelin AS Moonia vastaan. Vaikka peli olikin numeroiden valossa varsin selvä, piti JS Hercules pelin tasaisena varsin pitkään ja olipa se välillä johdodossakin. Niinpä opalaisittain voisi toivoa onnea JS Herculekselle peliin ja voittoa Terwaareista.

Tilastot kohtaamisista HauPa:a vastaan löytyvät täältä

RetroStarsin tilanne ei kaipaa kummoisia spekulaatioita. Joukkue on tukevasti omalla paikallaan sarjataulukossa eikä sunnuntain ottelu sitä miksikään muuta. Spekulointia voisi käydä kuitenkin trendistä otteluissa FC Piuhaa vastaan. Retro on pelannut Piuhaa vastaan neljä kertaa ja jokaisessa ottelussa on maaliero kaventunut. Ensimmäisessä ottelussa se oli -14, sitten -11 ja -6. Viimeisimmässä kohtaamisessa maaliero oli enää -2. Samalla Piuhan tekemien maalienmäärä on pienentynyt koko ajan ja tasaisen vauhdin taulukolla sen pitäisi olla sunnuntaina pyöreä nolla. Retro on taas onnistunut tekemään jokaisessa Piuha-pelissä vähintään yhden maalin. Niinpä laput silmillä tilastoja katsellen tulos 2-0 Retrolle näyttäisi todennäköiseltä.

Sunnuntaina ollaan paljon viisaampia kummankin pelin suhteen.

Tilastot kohtaamisista FC Piuhaa vastaan löytyvät täältä