ENNÄTYKSIÄ TULI, VAIKKA TOTUTTU LINJA SÄILYI

19.1.2014

Samuel Waheeb palasi pitkästä aikaa FC OPA:n paitaan.
Sami Kauppinen ja Janne Yrjönheikki muodostivat hyvän parin toisella puoliajalla.
Joonas Kauppinen (8) oli oivalla pelipäällä, mutta niin oli vastustajan maalivahtikin. Toisilla oli aikaa seisoskella.

FC OPA RetroStars ei pettänyt tälläkään kertaa. Ennätyksiä ropsahteli laariin vaikka tappio tulikin FC Köyhille lukemin 4-7 (1-4).

Peliin oli ilmoittautunut 16 pelaajaa, joista yksi sairastui ja yksi ilmoitti siirtyvänsä toimitsijaksi. Niinpä pelissä oli valinnanvaraa pelaajistossa. Pelin johdosta vastannut Lauri Kauppinen valitsi pelaajista kentällistä, jotka aloittivat pelaamisen. Kaikki pöytäkirjaan merkityt saivat vauhdikasta peliaikaa ja osa niinkin paljon, että kuntopohja ei ihan riittänyt.  Kiitos tästä kuuluu päivän vastustajalle, sarjan kärkisijaa hallussan pitäneelle FC Köyhille.

Köyhät oli ensimmäisellä puoliajalla selvästi hallitsevampi osapuoli. Vaalean sinisissä paidoissa esiintyvä joukkue kierrätti palloa eikä Retron omaksuma taktiikka oikein purrut siihen.  Ensimmäinen maali tuli varsin nopeasti ja siinä Onnetar kumarsi Köyhille ja pyllisti Retrolle. Varsin kaukaa ammuttu pallo tuli ja meni Jarkko Sankalan ohi. Tosin edessä oli sellainen maski, joita futsalissa usein tulee, eikä silloin maalivahdilla ole muuta mahdollisuutta kuin luottaa onneensa.

Ensimmäisellä puoliajalla Retron ykköskentällinen sai ajoittain pelin painopisteen pitkiksi ajoiksi FC Köyhien päätyyn.  Hallinta oli kuitenkin tehotonta ja Retron ainokainen merkittiinkin toisen kentällisen nimiin.

Toinen puoliaika alkoi opalaisittain onnettomasti. Pari pehmeää pelaamista ja henkilökohtaista virhettä maksoivat heti alkuun kaksi maalia. Tämän jälkeen uuteen kokoonpanoon muokattu ykköskentällinen aloitti kuuden minuutin shown, jonka aikana Joonas Kauppinen maalasi kolme kertaa. Joukkue osui lisäksi ainakin kaksi kertaa tolppiin ja Janne Yrjönheikin tulinen laukaus meni vain senttejä ohi yläkulman. Takaa-ajon lopetti FC Köyhien hattutempun tekijä Petri Anttila kolmannella maalillaan.

Voittajasta ja paremmasta joukkueesta ei tarvinnut numeroiden eikä pelitilanteiden perusteella paljon keskustella. FC Köyhien rutinoidut pelaajat ratkaisivat tarjotuista tilanteista varsin kovalla kädellä. Retrolla oli mahdollisuuksia useampaankin maaliin, mutta taitotaso ei vielä riittänyt.

Retron pelaajista hattutempun tehnyt Joonas Kauppinen loisti hyökkäyspäässä. Puolustus- ja pelinrakentelussa kunnostautuivat erityisesti toisella puoliajalla Janne Yrjönheikki ja Sami Kauppinen. Kaikki muutkin kyllä täyttivät paikkansa kiitettävästi.