TAISTELU EI RIITTÄNYT

21.12.2013

Veljesten kädenlyöntiä todistaa Tuomo Iinatti .
Veljesten kädenlyöntiä todistaa Tuomo Iinatti .
Tarkkana muurissa.
Tarkkana muurissa.
Toni Perälä taisteli urhoolisesti.
Toni Perälä taisteli urhoolisesti.
Tuomo Iinatti teki onnistuneen paluun pelikentille.
Tuomo Iinatti teki onnistuneen paluun pelikentille.

RetroStarsin taistelu JS Hercules Old School -joukkuetta vastaan tuotti kauden pienimmän tappiolukeman 6-1 (2-1). Ja ennätyksiä tuli tässäkin pelissä!

Nallsportin aamuottelu alkoi RetroStarsin kohdalta poikkeuksellisesti. Koskaan aiemmin ei pöytäkirjassa ole ollut 12 pelaajaa. Valinnanvaraa siis riitti niihinkin tilanteisiin kun Toni Perälä, Tapani Huhta ja Pekka Juntunen vuorollaan muljauttivat nilkkansa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä vaikka Retro luovuttikin pallonhallinnan suosiolla punapaitaiselle vastustajalle. Taktiikkana oli tällä kertaa puolustaa tiiviisti ja iskeä vastahyökkäyksistä. Taktiikka toimikin hyvin ensimmäisen puoliajan.

Peli pyyi 0-0 lukemissa reilun kahdeksan minuuttia ennen kuin vanhan koulukunnan ensimmäinen onnistuminen näki päivänvalon. Tasan kolme minuuttia myöhemmin iski Retro kun Tuomo Iinatti syötti Joonas Kauppisen tekopaikkaan, josta Kajaanissa työskentelevä luutnantti ei erehtynyt. Tämän jälkeen vastustaja kuittasi nopeasti tilanteeksi 2-1. Maalin lisäksi Retro loi muitakin maalipaikkoja, mutta niin vain vetopaikat tulivat väärälle jalalle niin Toni Perälälle, Sami Kauppiselle kuin Pekka Juntusellekin.

Toisella puoliajalla peli juoni oli samanlainen. Retro kyttäsi vastahyökkäyksistä paikkoja ja sai joitakin pieniä painostusjaksojakin aikaan. Lähimmäs maalia osui Kari Mikkola tykitettyään tolppaan. Vastustaja puolestaan käytti tilanteensa paremmin hyväksi pienen onnenkin avustamana.

Valmennusjohdolle pelistä jäi varmaankin ihan hyvä maku suuhun. Vuonna 1987 syntyneiden kentällinen pystyi haastamaan vastustajaa varsin mallikkaasti. Parempaan viimeistelyyn pitää kuitenkin pystyä jos pisteitä aiotaan ottaa. Toinen kentällinen, joka oli vähän kokeneemmistä pelureista koottu, pystyi sekin kontroloituun peliin. Uuteen vuoteen voidaan siis lähteä valoisin mielin.

Retron ennätyspitkä putki otteluissa, joissa on tehty vähintään yksi maali venyi jo viiden ottelun mittaiseksi.

Toinen merkkipaalu oli Tuomo Iinatin paluu FC OPA:n miehistöön. Peli aloitti Tuomon uralla jo viidennen kauden futsalissa. Onnittelut hänelle.

Kuvat: (C) 2013, Kari Väre

Lisää kuvia on kuvapankissa.

TILASTOT

La 14.12.2013, Kempele-halli  
Kolmonen  

JS Hercules Old School - FC OPA RetroStars

6-1 (2-1)

08:11 1-0 Petri Andersson (Arto Oikarinen)

11:11 1-1 Joonas Kauppinen (Tuomo Iinatti)

12:59 2-1 Marko Mäenpää (Pekka Perkkiö)

28:04 3-1 Timo Perälä (Marko Mäenpää)

30:02 4-1 Pekka Perkkiö

30:53 5-1 Jussi Leppilahti

34:25 6-1 Miska Visuri (Marko Mäenpää)

Erotuomarit: Sami Kuronen - Veikko Heilala
 

 

FC OPA RetroStars

Haataja Riku
Huhta Tapani
Huusko Hannu
Iinatti Tuomo                  0+1
Juntunen Pekka
Kauppinen Joonas (c) 1+0
Kauppinen Lauri
Kauppinen Sami
Mikkola Kari
Olli Mikko
Perälä Toni
Sankala Jarkko (mv)