KAUDEN TÄRKEIN OTTELU

4.12.2013


Lokakuun 27. on päivä, jonka soisi kernaasti unohtuvan. Se oli päivä, jolloin FC OPA kärsi futsal-historiansa leveimmän tappion cup-ottelussa AS Moonia vastaan - vieläpä ennätyssuuren kotiyleisön katsellessa. Tappio pitää kuitenkin kaivaa vielä kerran muistin sopukoista esiin, sillä FC OPA matkustaa AS Moonin vieraaksi Kakkosen sarjaotteluun.

Ottelu pelataan Raahen liikuntahallissa itsenäisyyspäivän aattoiltana klo 19:00 alkaen. Sitä voidaan hyvällä syyllä kutsua kauden tärkeimmäksi otteluksi. Tärkeys korostuu kolmellakin tavalla.

Kun katsoo sarjataulukkoa, ottelun voittaminen antaisi todella hyvät lähtökohdat pitää kiinni nykyisestä jatkosarjaan oikeuttavasta sijoituksesta loppuun saakka. FC OPA on voittanut kaikki kolme sarjaotteluansa ja AS Moon tulee heti perässä kolmantena yhden tappion kärsineenä. Voitto venyttäisi piste-eron kuuteen, mutta tappiolla kaksikko olisi tasapisteissä.

Ottelu kertoo myös paljon, missä tällä hetkellä mennään. FC OPA on saanut pisteensä kohdattuaan sarjataulukon puolivälissä tai sen alapuolella olevia seuroja. Sen sijaan ylemmän puoliskon vastustajista AS Moon on ensimmäinen, jonka FC OPA lähtee haastamaan. Raahen esitys kertooki valmennusjohdolle, missä kohdassa pata porisee. Onko keitto kypsä vai kaipaako se vielä hämmentämistä?

FC OPA lähtee nimen omaan haastamaan vastustajaansa, sillä AS Moon osoitti aikaisemmin olevansa tälle sarjatasolle rutinoituneempi joukkue ja on myös lievä suosikki Raahen ottelussa.

Jos jotain hyvää rökälemäisestä tappiosta cupissa kaivaa esiin, ainakin se karisti liiat luulot itsestä pois. Oppitunti pudotti pelaajat maan pinnalle eikä ylimielisyydestä johtuvia virheitä tulla tekemään. Jos tulee takkiin, tulee takkiin siksi, että vastustaja oli vielä parempi. Siispä kolmanneksi torstai-ilta Raahessa kertoo, onko joukkue oppinut reilussa kuukaudessa mitään.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

 
02.10.2011 Cup FC OPA - AS Moon 1-5 (0-3)
27.10.2013 Cup FC OPA - AS Moon 1-10 (0-3)