ALKU TÄNÄÄN HANKALA

30.11.2013

Ville Lindholma pääsi maalin makuun.
Hyvän joukkueen edellytyksenä on Litmanen kentällä. Tällä kertaa Riku, joka pelasi avausottelunsa FC OPA:n väreissä.

FC OPA:n opsikelijajoukkue MetroStars sai Real Oululta opetuksen futsalin pelaamisesta ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla opettajan paikalle astui MetroStars, joka vei koitoksen nimiinsä luvuin 7-5 (1-4)

Ensimmäinen puoliaika alkoi murhaavasti kun vasta 13 sekuntia oli pelattu ja Joonas Sirén joutui hakemaan pallon maalinsa verkosta. Kärsimystä lisäsi se, että maalintekijäksi merkittiin oma mies. Tässä oli ensimmäinen opetus: Pelaa aktiivisesti. Löysäilemällä oma maali lähestyy koko ajan.

Toinen opetus: Ole pelissä mukana. Osalla MetroStarsin pelaajista oli takanaan vain pari futsal-ottelua mutta vastustaja on pelannut sarjoissa jo monta vuotta. Pallon menetyksen jälkeen Meron pelaajat ottivat yleensä pari rauhallista askelta mutta futsalissa se on tuhoon tuomittu tapa reagoida. Metro hallitsi palloa ja loi maalipaikkoja mutta Real iski paikoistaan murhaavan tehokkaasti.

Kolmas opetus: Tee maali kun siihen on paikka. Ensimmäisellä puoliajalla Metro sai avopaikasta ohi, avopaikasta tolppaan tai laukaus ei vain lähtenyt. Jos et itse tee niin vastustaja tekee.

Puoliajalla pelaajille kerrottiin mistä kenkä puristaa ja peli muuttui toisenlaiseksi. Osasyynä parempaan tulokseen oli Realin tiiviiseen puolustukseen tulleet aukot. Olisiko Realin jalka alkanut jo painaa vai mikä, mutta edelleen luvattoman heikolla viimeistelyllä touhunneet Metron miehet saivat tehtyä tarvittavat maalit.

Toinen puoliaika alkoi Metron kannalta juuri päinvastoin kuin ensimmäinen puoliaika. Metro sai vapaapotkun hyökkäysalueella ja Janne Keränen latasi maannuoliaisen kohti takanurkkaa. Pallo oli menossa ohi mutta se kimposi Realin pelaajasta omaan maaliin. Tuomaristo näki maalin tekijäksi kuitenkin Ville Niemi-Nikkolan. Hetki tästä ja Henri Karppinen latasi kulmapotkusta saamansa syötön vasurilla yläriman alle. Kaksi nopeaa maalia olivat Realille myrkkyä ja peli kääntyi Metrolle. Loppunumerot olivat kosmetiikkaa kun Real nosti maalivahtia ylös ja koetti saada tasoitusta aikaan.

Tulos tarkoittaa sitä, että MetroStars jatkaa kolmosen johdossa puhtaalla pelillä. Muut joukkueet ovat jo kohdanneet pistemenetyksiä, joten piikkipaikalla ei ole juuri nyt tungosta.

MetroStarsin seuraava peli on 14.12.2013 klo 17.00 Kempele-hallissa. Sillon vstaan asettuu kokenut FC Nets. Siinä pelissä ei ole varaa nukahduksiin eikä hukattuihin maalipaikkoihin. Muutoin   FC Nets nappaa johtopaikan.