Ilja Remes tiukassa vartioinnissa.
Juho Sipilä oli avainpelaaja.
Paha paikka, mutta Pasi Hilli hoitaa.

OsPa - FC OPA 2-5 (0-2): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA näyttää toipuneen Suomen Cupin murskatappiosta hyvin. OsPa kaatui Kakkosen toisen kierroksen ottelussa maalein 5-2 (2-0). FC OPA nousi tällä voitolla sarjataulukon toiseksi ja on yhden ottelun enemmän pelanneen Terwaarien kanssa sarjan ainoa tappioton joukkue.

FC OPA:n esitys oli aikaisempaan verrattuna parempi, mutta vielä jäi rutkasti parannettavaa. Turhan usein sattui joko harhasyöttö tai alakerran varmistuksen unohdus, joista OsPa pääsi rokottamaan kahdesti. Onneksi tähdet olivat FC OPA:n puolella ja maalivahti Pasi Hilli hoiti mainiolla torjuntavireellään loput.

Hyökkäyspäässä muutamat ratkaisut olivat hätäisiä ja osumatarkkuudessa oli toivomisen varaa. Maaleja olisikin voinut syntyä huomattavasti enemmän. Askelia, jopa harppauksia, oikeaan suuntaan on kuitenkin otettu.

Hillin lisäksi ottelun tähtiä olivat Juho Sipilä, Sakari Kiljander ja Jeferson Pires. Erityisesti Sipilän tekemillä ensimmäisen puoliajan maaleilla ottelun kulku käännettiin FC OPA:n hyväksi. Näyttävimmästä osumasta vastasi kuitenkin Pires, joka otti Matias Juntusen lähettämän pitkän haltuun ja siirsi sen nätisti kantapäällä maaliin.

OsPa:n molemmat maalit teki Aki Nyyssölä ja ne syntyivät juuri näistä paljon puhutuista helpoista virheistä. Ilman niitä vastustaja olisi saattanut jäädä jopa nollille. Isäntien etsikkoajat olivat ottelun alussa ja toisaalta lopussa, kun OsPa painoi ja FC OPA keskittyi pelailemaan viimeiset minuutit pois kellosta.

FC OPA:n päävalmentaja Kari Lindgren oli tyytyväinen ottelun antiin.

"Tuloksellisesti saatiin se, mitä haettiinkin. Virheitä tuli vielä vaikka muille jaettavaksi, mutta ei niin paljon, että oltaisiin voitto menetetty."

"Saimme vastustajan melko hyvin asettomaksi. Huoponen otettiin kiinni ja vastustajan pelin rakentaminen meni siinä."

FC OPA joutui olosuhteiden pakosta istuttamaan osaa pelaajiaan hetken aikaa viltissä. Sairasteluista ja loukkaantumisista toipuneet, työkiireiden kanssa painineet ja armeijasta kotiutunut pelasivat toisella puoliajalla. Myös nuorten alueleiri vaikutti peluutukseen ja sinne osallistuneista mm. Ville Halonen pelasi vain puolikkaan ottelun.

"Peluutus ei vaikuttanut virheisiin. Niitä sattui itse asiassa eniten kavereille, jotka aloittivat ottelun", Lindgren huomautti.

"Pelikuri säilyi ensimmäisen puoliajan aika hyvin. Kun kellossa alkoi aika loppumaan, oli vähän löysempää."

Voiton huumassa synninpäästö irtosi kaikille ja suunnitelmatkin selkiytyivät nopeasti.

"Seuraavaan peliin vähennetään itse tehtyjä virheitä ja hyvä siitä tulee."

Kuvat: (C) 2013, Kari Väre