Pelin koko kuva: MetroStars juhlii, KajHa ei.
... ja MetroStars ison askeleen edellä vastustajaansa.
Hyvin, hyvin uskalias haltuunotto.
Alakerran vahva lukko Joonas Siren.

MetroStars - KajHa 18-1 (5-0), OuRe - MetroStars 2-3 (1-1): Raportti, tilastot, kuvat.

MetroStars avasi kautensa vauhdikkaasti. Voitokasta menoa eivät haitanneet edes sarjaohjelman eteen heittämät kaksi tehokkaalla peliajalla pelattua ottelua, vaan MetroStars kaatoi sekä KajHa:n ennätystuloksella 18-1 (5-0) että Oulun Reippaankin niukasti mutta sitäkin maukkaammin 3-2 (1-1).

Ensimmäiselle kohtaamiselle raamit asetti juuri tuplapeli. KajHa:lta oli selvästi sen ensimmäinen ottelu Real Oulua vastaan vienyt mehut. Joukkue jaksoi sinnitellä tuoreita jalkoja vastaan ensimmäisen puoliajan lopulle, jonka jälkeen MetroStars latoi 2-0 tilanteessa kolme nopeaa maalia ja peli oli siinä.

Se oli kuitenkin vasta alkusoittoa. Mitä pitemmälle KajHa:n kannalta tuskaisen hitaasti kulkeneet sekunnit juoksivat sitä väsyneemmäksi se kävi ja sitä enemmän omissa soi.

Verkko venyi sen verran useasti, että MetroStarsin kaikki pelaajat pääsivät tehotilastoihin. Eniten pisteitä tekivät Henri Karppinen (7+0), Olli Lappi (4+3) ja Tomi Toukola (4+3).

Karppinen pääsi myös jonkinlaisiin aikakirjoihin tekemällä viisi maalia reilussa viidessä minuutissa, ja jos saldoa pilkkoo pienempiin osiin, syntyivät kolme viimeistä osumaa reilussa puolessatoista minuutissa. Onko se sitten nopean hattutempun määritelmä, koska kyseessä eivät ole kolme ensimmäistä maalia? Tapelkoot tilastonikkarit siitä.

Pieni kauneusvirhe joukkueelle sattui ottelun viimeisellä minuutilla, kun Rami Ahonen pääsi viimeistelemään kajaanilaisten maalitilin.

Toiseen otteluun käsikirjoitus muuttui täysin. Jos ensin olivat paraatiovet avoinna ja tie vapaa, olivat nyt edessä laadukas maalivahti ja tiivis neljän pelaajan hyvin laukaukset peittänyt puolustus. Lisäksi väsy alkoi metrolaisten jaloissa painaa. Vaikka joukkueen pelaajat ovat hyväkuntoisia nuoria miehiä, ei jalka noussut ihan niin kepeästi kuin avauksessa.

Ottelun avainhahmoja olivat molemmat maalivahdit, MetroStarsin Joonas Siren ja Reippaan Mikko Mäkäräinen, jotka tekivät tukun tärkeitä torjuntoja joukkueilleen. Mäkäräinen teki parhaansa kaikissa Metron maaleissakin. Ensimmäinen tasoitus upposi reboundista. Lisäksi toisessa tasoituksessa ja Juha Määtän tekemässä voittomaalissa Mäkäräinen sai kosketuksen palloon, mutta ei pystynyt pelastamaan tilannetta kokonaan.

Toisen ottelun pistenikkari oli Arno Kandelberg joka vastasi kahdesta maalista.

Sarja jatkuu kuun viimeinen päivä. MetroStars isännöi silloin kärkikamppailussa Real Oulua, joka on voittanut tähän mennessä AS Moon/2:n ja Kajaanin Hakan.

Kuvat: (C) 2013, Kari Väre.