Sami Sääksjärvi kärkkymässä maalipaikkaa.
Janne Yrjönheikki sai kunnian viimeistellä juhlamaalin.
Hannu Flygare kuljettaa keskittyneesti.
Maalinteko naurattaa aina.

RetroStars - FC Piuha 2-4 (0-3), RetroStars - KTU 3-8 (0-2): Raportti, tilastot, kuvat.

RetroStarsin neljäs kausi päättyi Kempelehallissa. Kahdesta tappiosta huolimatta päätösturnaus pelattiin iloisissa tunnelmissa ja hallista kannettiin ulos kassikaupalla uusia ennätyksiä. Sarjan jumbosijat ratkaisseissa otteluissa tuli tappiot FC Piuhalle 2-4 (0-3) ja Kellon Työväen Urheilijoille 3-8 (0-2).

Ennätyksiä, niitä siis syntyi. Kokonaistuloksen kannalta päättynyt neljäs toimintavuosi oli historian paras, vaikka vieläkään ei avauspistettä plakkariin irronnut. Tehtyjen ja päästettyjen maalien lukumääräinen sekä keskiarvollinen saldo päätyi historian parhaaseen.

Tehdyt päätyivät ensimmäistä kertaa kaksinumeroisiin lukuihin, 11 maalia ja keskimäärin 1,38 ottelua kohden. Päästetyt maalit vähenevät hurjaa vauhtia. Niitä kertyi enää 56 eli keskimäärin 7,00 jokaisessa ottelussa. Puolustuspelin parantuminen on itsestään selvää, sillä onhan puolustusvoimien edustus kasvanut joukkueessa vuosien varrella merkittäviin lukemiin.

RetroStarsin juhlamaalin numero 30 ampui Janne Yrjönheikki.

Kokonaissaldo on nyt 31 sarjaottelua, joiden maaliero on 33-423. Retron keskiarvotulos on nyt likimain 1-14.

Ennätyksien rikkominen ei päättynyt vielä tähänkään. Kolmaskymmenes juhlaottelu päättyi arvolleen sopivasti kautta aikain parhaimpaan lopputulokseen eli kahden maalin tappioon. Tällä kaudella kaksi kertaa kärsityt 0-3 tappiot Puolangan Pallolle ja FC Nets/2:lle siirtyivät näin ollen historiaan.

RetroStars myös voitti historiansa aikana ensimmäisen kerran jotain - nimittäin Piuhaa vastaan pelatun ottelun toisen puoliajan. Taukoa vietettiin 0-3 lukemissa ja paussin jälkeisen kaksikymmen minuuttisen Retro kauhoi kotiin maalein 2-1.

Hyökkäyspäässä maalit ovat tiukassa. Päivän toisessa ottelussa RetroStars viimeisteli kolme kertaa, mikä on jo neljäs kerta. Neljättä maalia saadaan odotella ainakin ensi kauteen.

Tämän vuoden paras pistemies oli viime kauden tapaan Toni Rinta. Nyt pistepörssin voittoon riitti kolme maalia ja kaksi syöttöä.

Itse pelit olivat mukavaa katsottavaa siinä mielessä, että RetroStars pystyi haastamaan ja jopa hallitsemaan paikka paikoin otteluita. Aivan terävin viimeistelykyky sen sijaan puuttui ja esimerkiksi FC Piuha ratkaisi kamppailun ensimmäisen puoliajan lopussa tehtyään selkeistä vastustajan puolustusvirheistä kaksi maalia.

Myös KTU joutui tunnustamaan, ettei nollakerholainen ollut aivan läpihuutojuttu. RetroStars sinnitteli nuorten miesten kyydissä kunnioitettavat 13 minuuttia ilman takaiskua.

Toisen puoliajan alussa KTU tuntui menevän menojaan, mutta Retrosta löytyi vielä yksi ylimääräinen vaihde. Lopussa numerot repesivät turhan leveiksi, kun joukkue odotteli jo päätössummerin soittoa.

Kuvat: (C) 2013, Kari Väre.