RETROSTARSIN KAUSI HUIPENTUU

26.1.2013


RetroStarsin kausi huipentuu futsalin Nelosessa. Päätösturnaus pelataan huomenna Kempelehallissa, jossa Retrolaiset potkivat kauden viimeiset pelinsä klo 11:00 ja 13:00 alkaen.

Ensimmäinen peli on huipennuksen huipentuma. Vastaan asettu FC Piuha, joka on muodostunut RetroStarsin lyhyen historian aikana pää- ja odotetuimmaksi vastustajaksi. Ottelut ovat olleet pääsääntöisesti tasaväkisiä ja ne on pelattu keskinäisessä yhteisymmärryksessä leppoisalla mielellä, vaikka kentällä tosissaan mennäänkin.

Päätösturnauksen jännittävyyttä lisää sekin, että siinä ratkaistaan Nelosen pahnan pohjimmaisten lopullinen järjestys. RetroStarsilla on iso rooli, sillä nollakerholaisten keskinäisen kamppailun lisäksi se kohtaa kolmanneksi viimeisenä olevan KTU:n. Kellolaisilla on kasassa kolme pistettä, jotka se sai voitettuaan Piuhan maalein 5-2.

Lisäjännitystä aiheuttavat monet tyrkyllä olevat ennätykset ja rajapyykit.

Kertaaminen voidaan aloittaa tehdyistä maaleista, joissa tilanne on tiukin. Sekä kappalemääräinen että suhteellinen ennätys syntyi viime kaudella, jolloin Retro teki yhdeksän maalia - 1,29 ottelua kohden. Tällä hetkellä luku on kuusi ja 1,00. Ennätysten kirja huutaa siis vähintään neljää maalia, jotta lukumääräinen ennätys syntyy. Keskiarvoennätyksen korjaantuminen vaatii jo viiden maalin tekemistä.

Jossain asiassa RetroStars parantaa kuin sikajuoksuaan. Se on puolustuspelaaminen. Ensimmäisenä toimintavuonnaan omiin lipsahti hurjat 154 maalia ja seuraavanakin vuonna vielä 136. Viime kaudella Retron verkkoon tehtiin jo inhimillisempi määrä maaleja - 77.

Tällä hetkellä päästettyjen maalien määrä on 44. Viime kauden luvun huonommalle puolelle jääminen on mahdollisuuksien rajoissa, sillä sinne yltäminen ei ole kuin 23 maalin päässä. Kahdella jaettuna se ei hirveästi ottelua kohden tee, mutta kovasti vastustajat saavat töitä tehdä. RetroStars ei ole kuin kerran tämän kauden sarjapeleissä päästänyt yli kymmenen maalia.

Keskiarvoennätys päästetyissä maaleissa on jo todennäköisempi, sillä viime kauden lukuun - 11,0 maalia / ottelu - pääseminen vaatii päästettyjen maalien tuplaamista. Niin lahjakkaasti RetroStarskaan tuskin pystyy hommaa tyrimään, vaikka taipaleeseen monta hauskaa mokaa vuosien varrella on mahtunutkin.

Niistä rajapyykeistä puheenollen: RetroStars on tehnyt historiansa aikana 28 maalia. Jos sihti on kohdallaan, voidaan iloita maalista numero 30. FC Piuhaa vastaan pelattava ottelu on Retron 30:s sarjaottelu. Juhlan paikka siis!

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

FC Piuha

     
05.12.2010 Viitonen RetroStars - FC Piuha 1-15 (1-4)
20.02.2011 Viitonen FC Piuha - RetroStars 13-2 (7-0)
12.11.2011 Viitonen RetroStars - FC Piuha 3-9 (1-5)

KTU

     
ei kohtaamisia