Välillä on pakko panna painiksi.
Ilja Remes oli alakerran lukko.
Joonas Sohlo kunnostautui syöttäjänä.

FC OPA - KajHa 7-2 (3-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA otti vahvan kiinnityksen nousuun futsalin Kakkoseen. Päivän ainoassa ottelussa Kajaanin Haka kaatui selvin numeroin 7-2 (3-0).

Viidennen sarjakierroksen muut tulokset varmistivat, että viime kauden nousijat FC OPA ja OsPa ovat tiukimmin kiinni nousussa. FC OPA:lla on matkaa viivan alle neljä pistettä, joten päätösturnauksessa riittää yksi voitto joko Ylirantajengistä tai Real Oulusta.

Kajaanin Haka kaatui tyylikkäästi, vaikka sillä oli heittää kaksi ja puoli kentällistä FC OPA:n puoltatoista vastaan. Hakalaisilla riitti nuoruuden intoa pitää vauhtia, mutta FC OPA pelasi huomattavasti vastustajaansa viisaammin.

KajHa oli nopea, mutta jos palloa ei ole jalassa, juokseminen on turhaa. Ensimmäisen puoliajan aikalisänsä jälkeen KajHa muutti taktiikkaa ja löysi keinoja paineen luomiseksi FC OPA:n päätyyn. Painostus kuitenkin kuihtui muutamassa minuutissa, kun keskusta ei saanut laidoilta tukea eikä palloa saatu hyökkäyksiin mukaan.

FC OPA:kaan ei oppikirjojen mukaista peliä pelannut kuin ajoittain, mutta tuloksekasta se oli. Maalipaikkoja tosin luotiin taas posketon määrä onnistumisiin verrattuna.

Ottelun komeimmat suoritukset olivat Mika Kosken ja Janne Yrjönheikin käsialaa. Yrjönheikki ampui tutun, komean kanuunan KajHa:n maalin takaylänurkkaan. Koski ihastutti paikalle saapunutta yleisöä komealla akrobaattitempulla. Hän otti Jussi Sepän pitkän avauksen haltuun ja kiersi pompauttamalla palloa ilmassa ensin yhden, sitten toisen vastustajan ja veti pallon vasti sitten maaliin.

Pisteitä ropisi muutenkin rosterin lähes jokaiselle osapuolelle. Jopa maalivahti Seppäkin tienasi kaksi syöttöpistettä. Alakerran vartijaksi istutettu Ilja Remes jäi tällä kertaa ilman tehomerkintöjä.

"He kaverit, jotka olivat mukana täyttivät paikkansa hyvin. Ei ollut parasta futsalia, mutta tuloksekasta kyllä", FC OPA:n pääpiiskuri Kari Lindgren tuumasi ottelun tauottua.

"Ehkäpä jopa vähän yllättävän hyväkin esitys. Jokainen joutuu ottamaan vastuuta, kun noin vähän kavereita mukana", Lindgren kommentoi.

"Viimeiseen turnaukseen päästään hyvistä asemista. Kolme pistettä riittää, mutta hoidetaan homma tyylikkäästi loppuun asti."

Kausi päättyy 10. päivä helmikuuta Kempelehallissa.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre.