Sampo Saukkonen peittää OsPa:n vaarallisen Markku Huoposen maalintekoaikeet.
Jussi Seppä piti joukkuettaan pystyssä loistavilla torjunnoilla.
Sami Hyvärinen Mikko Suomelan suojeluksessa.
Pois tieltä!

FC OPA aloitti futsal-historiansa uuden sarjatason kahdella hienolla voitolla. Sinipaitaisen joukkueen saivat tunnustaa paremmakseen ensin OsPa luvuin 6-2 (4-1) ja heti perään Haupa luvuin 5-2 (1-1).

FC OPA lähti peleihin, jotka pelattiin peräkkäin, varsin kapealla miehistöllä. Kokoonpanosta puutuivat työesteiden vuoksi Janne Yrjönheikki, Mikko Rantala ja Juha-Matti Huovinen. Sairaana oli Ilja Remes ja pelikieltoa käsri Juho Sassi.

Mihistön kapeuden vuoksi valmentaja Kari Lindgren oli sorvannut kokoonpanoihin kaksi hyökkäyskentällistä ja yhden puolustajan - Sampo Saukkonen. Sampo olikin pelipäivän työn sankari pelaten kaksi täyttä peliä istumalla vain kaksiminuuttia penkillä.

OsPa tuli kentälle valkoisin paidoin joiden päällä oli keltainen numeroitu liivi, joten FC OPA pääsi pelaamaan vierasottelunsa sinisin paidoin.

Peli alkoi OPA:n hallinassa mutta 0-2 tilanteessa ote siirtyi OsPa:lle. Vaarallisimmat tilanteet loivat OPS-j:n paidassa OPA:lle tutuksi tulleet Markku Huoponen ja Aki Käyrä. Varsinkin Huoponen oli vaarallinen laukoja mutta hän jäi ilman tukea joukkuetovereiltaan.

10 minuutin pelin jälkeen OsPa tulikin maalin päähän Huoposen maalilla. Tämä oli sopiva herätys OPA:lle ja ote siirtyi jälleen omiin käsiin.

Ottelussa löytyi uusi tutkapari, jonka muodostivat Joonas Sohlo ja Sami Hyvärinen, jotka tehtailivat hienoja maaleja muun kentällisen avustamana. Maalit syntyivät pääosin yhden  kosketuksen pelillä, joka lähti kentän pohjalta Sampo Saukkosen avuksella Miikka Reijoselle. Tämä jatkoi edelleen joko Samille tai Joonakselle. Yksi kosketus ja avopaikasta sisään. Todella nautittavaa.

Ottelu HauPaa vastaa oli luonteelotaan erilainen, sillä HauPa venytti kentän yhden tai kahden pelaajan voimin aina kun pallo oli maalivahdilla. Tällä taktiikalla HauPa onnistui aluksi sekoittamaan sinipaitojen pelin.

Kärsivällisellä pelaamisella ote kuitenkin siirtyi OPA:lle. HauPa:n paras olikin ensimmäisellä puoliajalla maalivahti Mika Isohookana, joka otti yhtä lukuunottamatta kaikki laukaukset kiinni. Toisessa päässä Jussi Seppä pääsi helpommalla. Kumpikin joukkue kyllä laukoi suurin piirtein yhtä paljon mutta HauPa:n sihti oli OPA:n maalin yllä olevassa mainoksessa.

Toisella puoliajalla HauPa pelasi lopun viisi minuuttia ilman maalivahtia ja nyt alkoivat myös vedot pysyä matalina. Tässä vaiheessa Jussi Seppä piti joukkuettaan pystyssä torjumalla useita pahoja laukauksia.

FC OPA:n peli oli kypsempää kuin kahden viikon takaisessa harjoitusottelussa. Silmiinpistävin piirre oli kärsivällisyys. Pahoissakaan paikoissa ei paniikki iskenyt vaan joukkue toteutti juuri sitä mitä valmentaja oli ohjeistanut.

Seuraavan kerran kolmosen otteluihin päästään joulukuun 8. päivänä, jolloin vastaan asettuvat OuJK ja OsPa. Tätä odotellessa ehditään harjoitella vielä jokin uusi kikka ja kirjoitella pukille joulukirjeitä.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre