AJAX PUDOTTI FC OPA:N CUPISTA

27.10.2012

Joonas Sohlolla oli onnistunut kotiinpaluu.
Joonas Sohlolla oli onnistunut kotiinpaluu.
Pasi Hilli (oik.) tuurasi vakiomaalivahteja.
Pasi Hilli (oik.) tuurasi vakiomaalivahteja.
Sami Hyvärinen toi kokemusta ryhmään.
Sami Hyvärinen toi kokemusta ryhmään.

FC OPA - Ajax Sarkkiranta 1-4 (1-3): Raportti, tilastot, kuvat

FC OPA:n taival Futsal Cupissa päättyi ensimmäiselle kierrokselle. Ajax Sarkkiranta vei jatkopaikan maalein 4-1 (3-1) ja toisella kierroksella kohtaa vieraissa Ykköseen nousseen Lapuan Ponnistuksen.

Ottelu sai shokkialun, kun Ajax sahasi FC OPA:n puolustuksen kahville aloitusvihellyksen vielä kaikuessa Nallisportin peltikatossa. Retu Värri ampui Juho Sipilän syötöstä oikealta takanurkkaan.

"Tuli heti oppia, että peli alkaa, kun tuomari puhaltaa pilliin", FC OPA:n käskijä Kari Lindgren muistutti.

"Pitää kyllä antaa Ajaxille tunnustusta. Tuollainen maali ei harjoittelematta synny. Kotiläksyt oli tehty. Homma toimi kuin punakoneella: klap-klap-klap ja jee."

Vaikka maali oli raaka herätys FC OPA:lle, se oli ainoa Ajaxin pelaamalla tehty maali. Loput syntyivät lahjoina vastustajalle ja pieninä onnenkantamoisinakin kuten viimeinen, joka muutti suuntaa puolustajasta ja yllätti maalissa hyvin pelanneen Pasi Hillin.

FC OPA pystyi sarjaerosta huolimatta laittamaan todella hyvin kampoihin Ajaxille ja hallitsikin ottelua aika ajoin. Vierailija oli rutinoituneempi futsal-ryhmä ja käytti paremmin maalipaikkansa hyväkseen - asia, jossa FC OPA epäonnistui totaalisesti.

Tarjolla oli jopa kymppimetrinen rangaistuspotku, kun Ajaxin virhetili tuli täyteen, mutta Sami Hyvärinen pamautti sen ylähirteen. Tolppa kolisi erikoistilanteesta myös muutamaa minuuttia aiemmin, kun Janne Yrjönheikin epäsuora vapaapotku oli tarkkaakin tarkempi.

FC OPA:n ainokaisen ensimmäisen puoliajan loppumetreillä viimeistellyt Joonas Sohlo oli ahkera laukoja mutta myös kovin maalipaikkojen tuhlaaja. Hiukan sihtiä kohdalleen ja Sohlosta tulee tulevan kauden Kolmosen maalitykki. Muutenkin kolmikantainen yhteistyö linjalla Juha-Matti Huovinen - Hyvärinen - Sohlo toimi välillä todella näyttävästi.

"Kokemattomuus ja pienessä salissa treenaaminen näkyi meidän pelissä."

"Välillä ajatus karkaili ja pakka levisi. Välimatkat pitenivät ja Ajax sai seisomalla katkottua meidän hyökkäykset", Lindgren summasi tappion syitä.

Lindgrenin mielestä cup-ottelu ei ollut huono ja toimi lähinnä hyvänä valmistautumisena sarjaan.

"Minun veikkaus on, että tosissaan saavat Kolmosessa pelata, jos aikovat meidät voittaa."

Jos tämän pelin syke säilyy ja sihti siirtyy kohdalleen, on luvassa talvella iloisia hetkiä. Mutta ne ovat eri pelejä ne.

Kaiken kaikkiaan voisi lakonisesti todeta, että eteenpäin on menty. Viime kauden cup-ottelu AS Moonia vastaan ja harjoitusottelu Ajaxin kanssa päättyivät 1-5 tappioon. Nyt ero kaventui yhdellä ja silloin molemmat tappiot olivat kenttäpelin osalta selviä. Tällä kertaa vain epäonnistuminen maalinteossa esti lukemia olemasta tasaväkisemmät.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre.

TILASTOT

La 27.10.2012, Nallisport  
Suomen Cup, 1.krs  

FC OPA - Ajax Sarkkiranta

1-4 (1-3)

00:21 0-1 Retu Värri (Juho Sipilä)  
09:03 0-2 Sakari Kiljander (Matias Juntunen)  
17:14 0-3 Retu Värri (Juho Sipilä)  
19:37 1-3 Joonas Sohlo (Ilja Remes)  
36:21 1-4 Vesa Fröjd (Esa Juusola)  
Erotuomarit: Kari Myllyoja, Riku Haataja  
Yleisöä: 15  

 

FC OPA  
AITTO-OJA Joni  
HILLI Pasi (mv)  
HUOVINEN Juha-Matti  
HYVÄRINEN Sami  
PEKKALA Joonas  
RANTALA Mikko  
REIJONEN Miikka  
REMES Ilja 0+1
SASSI Juho  
SOHLO Joonas 1+0
YRJÖNHEIKKI Janne