FUTSAL-SARJOISSA KÄVI KATO

7.10.2012


Ilmoittautumisaika talven futsal-sarjoihin päättyi viikko sitten. Sarjat näyttävät joutuneen Kakkosta lukuunottamatta kovaan myllerrykseen eikä luopumisiltakaan ole vältytty. Päin vastoin - vanhan Oulun läänin seurojen joukkuemäärä on pudonnut viime kauden 32:sta tämä kauden 25:een.

Ellei jälki-ilmoittautumisia tule, peräti yhdeksän joukkuetta jättää leikin sikseen. Lopullinen pudotus jää seitsemään, sillä Kuusamon Pallo-Karhut sekä KTU tuovat uusina joukkueina valoa synkkyyteen ja aloittavat pahnan pohjalta Viitosesta. Viime kauden joukkueista Ajax/2, FC Kurenpojat, FC RAI, HauPa/2, IVFC, LaFK, OuRe/2, PaKi ja PaTe ovat lyöneet hanskat tiskiin.

FC OPA nousi Kolmoseen, jossa JuNsU joutuu mielenkiintoiseen tilanteeseen. Se on nimittäin ainoa joukkue, joka jäi viime kauden sarjasta jäljelle. Muut joko nousivat, putosivat tai luopuivat.

Täksi kaudeksi Kolmosesta muodostui seitsemän joukkueen sarja, jossa pelaavat FC OPA, HauPa, JuNsU, KajHa, OsPa, OuJK ja OuRe. HauPa ja OuRe ovat Kakkosesta pudonneita sekä FC OPA ja OsPa Nelosesta nousseita. 

Täydennysjoukkueina mukaan tulevat KajHa ja OuJK, mikä tarkoittaa, että sarjassa on peräti neljä viime kaudella Nelosessa pelannutta. FC OPA saakin alkavan kauden otteluihin kolme jo viime talvelta tuttua vastustajaa. OuJK kaatui 3-2, OsPa 6-4 ja KajHa 7-0.

Lisätäydennyksiä tai sarjojen yhdistämisiä voi olla alemmalla tasolla tiedossa. Nousemisten, putoamisten ja kolmen luopumisen jälkeen Neloseen jäi nimittäin jäljelle vain neljä joukkuetta: AS Moon/2, FC Köyhät, FC Nets/2 ja Real Oulu.

Viitoseen ilmoittautui kuusi joukkuetta, joista FC OPA:n kolmosjoukkue RetroStars on yksi. Vanhoja tuttuja vastustajia edustavat FC Piuha, Herkku-Papat ja Puolangan Pallo.

Vaihtoehtoina lienevät yhden joukkueen täydennys Neloseen, jolloin kumpaankin divisioonaan saisi aikaiseksi viiden joukkueen kaksinkertaisen eli kahdeksan ottelun sarjan. Toinen vaihtoehto on yhdistää alimmat sarjat joko kymmenen joukkueen tai edellä olleen mallin mukaiseksi kahden lohkon Neloseksi.

Vähimmällä pääsi piirin ylin sarja Kakkonen, jossa ei tapahtunut pelaamalla aikaan saatujen muutosten lisäksi mitään muuta.