Tasoitusmaalintekijä Martins Obodo.
Voittomaalintekijä Teemu Penttilä.
Koko joukkueen riemua: Matias Hautajärvi, Johannes Väisänen, Ilja Remes, Joonas Vaattovaara, Teemu Penttilä, Olli-Pekka Oja ja Mikko Rantala
Jukka Hannikaisen tuomariuran viimenen varoitus kohteena Joonas Vaattovaara.

FC OPA haki Kajaanista pisteet tuloksella 1-2 (0-0). Pisteiden takuumiehinä olivat kaikki pelaajat mutta eiryisesti maalintekijät Martin Obodo ja Teemu Penttilä sekä topparina pelannut Ilja Remes.

FC OPA:n valmistautuminen kauden viimeiseen Kajaanin retkeen sai tummia pilviä päälleen kun sunnuntain aikana kaksi pelaajaa sairastui jo muiden sairastuvalla olevien lisäksi. Vastuunkantajia oli kuitenkin riittävästi ja FC OPA toi pisteet Ouluun.

Peli alkoi KajHan painostuksella ja se saikin ensimmäisen 10 minuutin aikana kolme maalintekopaikkaa, jotka kuitenkin torjuttiin maalissa pelanneen Jussi Sepän ollessa viimeisenä lukkona.  Tämän jälkeen peli tasaantui mutta on tunnustettava, että KajHa loi enemmän ja vaarallisempia paikkoja kuin sinipaitainen vierailija

KajHa:n toiseksi vaarallisin paikka oli 20. minuutilla kun Mika Oikarinen pääsi laukaisemaan FC OPA:n tolppaan, mutta tätä lähemmäs maalia pallo ei mennyt. Pelin edetessä FC OPA pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan ja alkoi luoda tilanteen ituja, jotka kypsyivät toki vasta toisella puoliajalla.

Yhden kerran FC OPA sai pallon maaliin kun Matias Hautajärvi onnistui lähes täydellisesti kääntölaukauksessaan, joka painui maalin takanurkkaan. Valitettavasti avustavan erotuomarin lippu oli noussut ylös.

KajHa:n Rami Ahosella olisi toki ollut mahdollisuus viedä joukkueensa johtoon mutta useiden harhautusten ja avonaisen maalin katselun jälkeen Ahonen veti pallon karkeasti yli FC OPA:n maalin.

Toiselle puoliajalle KajHa teki kokoonpanomuutoksia ja toisaalta FC OPA tiivisti keskikentän pelaamista. Lopputuloksena oli otteen siirtyminen pikkuhiljaa vierailijan käsiin.

Ennen varsinaisen palkinnon saamista piti kuitenkin antaa vastustajalle tilaisuus mennä johtoon. Hieman lepsua pelaamista keskikentällä ja hyvän ottelun pelannut Samuli Nukarinen rankaisi ja pääsi ohittamaan puoliajalla maaliin tulleen Pasi Hillin.

Tasoitusta saatiin odottaa vain kuusi minuuttia kun Martins Obodo sai vihdoin pallon maaliin. Tilanteita Martinsilla oli ollut jo useita mutta nyt riemu purkautui varoituksen arvoisena paidan heilutteluna.

Tasoitusmaalin jälkeen  ote siirtyi vielä vahvemmin FC OPA:lle.  Paikkoja oli ja pelaajien mielestä pallo kävikin maalissa kun Joonas Pekkala ohjasi pallon KajHa:n maalin oikeaan tolpan sisäpuolelle, josta se kimposi vielä toiseen tolppaan. Tuomaristo ei kuitenkaan pallon käyntiä maalissa noteerannut, joten takaa-ajo jatkui edelleen. Lopullisen niitin peliin antoi vasemman puolustajan paikalla pelannut Teemu Penttilä, jonka nosto noin 20 metristä oli ylivoimainen torjuttava KajHa:n maalia vartioineelle Toni Soinille.

Peli oli viimeinen FC OPA:n vierailu Kajaanissa tällä kaudella ja samalla pitkän uran erotuomarina tehneen Jukka Hannikaisen jäähyväisottelu. FC OPA toivottaa Jukalle antoisia golfkierroksia.

Sarja jatkuu 22.9. jolloin sarjan päättää ottelu OPS-junioreita kohtaan Castrénin liikuntapuistossa. Ottelussa ratkeaa samalla Pohjois-Suomen kolmosen kakkospaikka. Tervetuloa kannustamaan OPA voittoon.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre