KISA LOHKOVOITOISTA

15.9.2012


Erityisesti OLS 00 Keltainen ja Tervarit-juniorit, mutta myös OPS-juniorit ja FC Lynx 00 Millenium, laittoivat hyrskyn myrskyn 43. Kaleva-turnauksen avauspäivänä. Kvartetin jokainen joukkue poistui lauantain otteluistaan ilman tappioita.

Ennen sunnuntaiaamun kolmea alkulohkon ottelukierrosta OLS 00 Keltainen ja OPS-juniorit ovat varmistaneet A-lohkosta välieräpaikkansa. Lohkossa kolmantena oleva KePS ei pysty enää saavuttamaan kaksikkoa.

OLS teki vakuuttavinta jälkeä murskaamalla vastustajansa kolmessa ottelussa yhteismaalein 20-2. Tiukimmalle se joutui ahkerasti prässänneen KePS:n kanssa, joka meni ottelussa johtoon Jesse Oinaksen maalilla. Kemiläisten päät painuivat, kun OLS sai tasoituksen oman maalin kautta.

Lopulta - kuten monesti aikaisemminkin tässä turnauksessa - ratkaisija löytyi jostain muualta kuin maalipörssin kärjestä. Ossi Lyttisen turnauksen avausosuma tuli tärkeimpään mahdolliseen saumaan varmistaen OLS:lle voiton ja välieräpaikan.

OPS-juniorit on myös avauspäivän jälkeen tappioitta, mutta se ei aivan niin räiskyvään ilotulitukseen yltänyt kuin OLS 00 Keltainen. OPS-juniorit pelasi tasaisempia otteluita ja päätyi jonkin verran huonompaan maalieroon kuin naapurinsa. OLS ja OPS-j ratkaisevat lohkovoiton kohtalon kentällä 5 klo 10:00 alkaen.

B-lohkon hurjinta jälkeä teki Tervarit-juniorit 00 ja erityisesti sen nälkäinen kärkimies Niklas Jokelainen. Jo viime vuonna turnauksen parhaana hyökkääjänä palkittu Jokelainen paukutti hurjat yhdeksän maalia kolmessa ottelussa ja siivitti joukkueensa yöpuulle ilman tappioita.

Jokelainen on vahvoilla, kun maalikuninkuutta jaetaan. Hänen lähimmät kilpakumppaninsa naapurilohkosta ovat tehneet viisi tai neljä maalia. Lisäksi, mikäli haavereita ei satu ja herätyskellokin on oikeaan aikaan soimassa, Jokelainen rikkonee ikivanhan ennätyksen ja myyttisen rajapyykin.

Kaleva-turnauksen pitkässä historiassa ainoastaan kerran on maalikuninkuus voitettu kaksinumeroisella lukumäärällä osumia. Tämä tapahtui 1981, kun OTP:n Tero Pietilä osui vastustajan verkkoon kymmenen kertaa.

B-lohkosta toisena menee jatkoon FC Lynx 00 Millenium, joka selvitti avauspäivän kaksi otteluaan tappioitta. Viime vuonna hyvin vanhempien joukossa pärjäneen joukkueen voitot riittävät jatkopaikkaan, sillä hävinneiden joukkoon kuuluu rovaniemeläisten ainoa uhkaaja OLS 01 Keltainen.

Vaikka FC Lynx häviäisi molemmat ottelunsa sunnuntaina ja OLS voittaisi, menee jatkopaikka silti Lynxille keskinäisen ottelun perusteella. Jos FC Lynx voittaa aamun ensimmäisen ottelunsa, ratkeaa lohkovoitto sen ja Tervarit-juniorien kesken kentällä 6 klo 11 alkaen.

Kaleva-turnaus jatkuu Heinäpäässä huomenna. Alkulohkon viimeiset ottelut pelataan siten, että ensimmäiset alkava klo 9 ja viimeiset klo 11. Välierät ovat ohjelmassa klo 13. Pronssista kamppaillaan klo 15 ja loppuottelu on vuorossa klo 16. Mitalipelien ja välierien välissä pelataan alemmista sijoituksista.

Avauspäivän sää oli pääosin pilvinen, mutta lämmin. Aamua haittasivat heikot sadekuurot, mutta iltaa kohden sää alkoi poutaantua ja sunnuntaista luvataan aurinkoista sekä yhtä loppusyksyn lämpimimmistä päivistä.