SPARTAK VOITTI MAALIJUHLAT

11.8.2012

Joonas Vaattovaara ottaa telinelähdön.
Joonas Vaattovaara ottaa telinelähdön.
Läpsis.
Läpsis.
Pallo on yli hyvästä yrityksestä huolimatta.
Pallo on yli hyvästä yrityksestä huolimatta.
Kolmosen nopein pelaaja Mikko Rantala juoksussa.
Kolmosen nopein pelaaja Mikko Rantala juoksussa.

FC OPA - Spartak 3-5 (2-1): Raportti, tilastot, kuvat

Jos jossakin pääkopassa eli vielä haave kärjen haastamisesta tällä kaudella, lyötiin sille unelmalle täysi stoppi. FC OPA hävisi kotonaan Spartakille runsasmaalisen ottelun lukemin 3-5 (2-1).

FC OPA lähti otteluun vahvasti siipirikkoisena. Jos mukaan lasketaan jo valtameren taakse lähteneet kaksi pelaajaa, puuttui kapeasta ringistä peräti kuusi nimeä. Näistä kuudesta tosin Olli-Pekka Oja, Joonas Pekkala sekä Justus Tiiro istutettiin penkille toipilaina ja viime kaudella seuraa edustanut Nuhu Safianu kutsuttiin hätäpaikkaajaksi.

Simo Myllymäki kärsi korttitilin täyttymisestä tullutta pelikieltoa. Yhteistyökumppaneilta ei tällä erää herunut maalivahti Pasi Hilliä lukuunottamatta apuja, sillä AC Oulu pelasi samana päivänä Rovaniemellä ja A-juniorit Vaasassa. Jobinpostia kesken ottelun tuli Sampo Saukkosen loukkaannuttua uudelleen.

Varamiehisyydestä huolimatta FC OPA pelasi ensimmäisen puoliajan kohtuullisen hyvin. Spartak herätteli isäntiään pelipäivään menemällä Atte Kettusen maalilla jo kolmen minuutin kohdalla johtoon, mutta tauolle päästiin Johannes Väisäsen ja Martins Obodon maaleilla johdossa.

Pelivire jäi pukukoppiin ja Spartak meni tunnin jälkeen menojaan. Kettunen lisäsi maalitiliä ja vaihdosta tulleen Toni Korhosen osuman myötä voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Paikkaajaksi kutsutun Safianun debyytti tällä kaudella oli onnistunut kavennusmaalin myötä, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi.

Sarjapaikan kannalta ei enää tarvitse pelätä. Eroa ensimmäisen putoajan paikalla olevaan Herculekseen on 14 pistettä eikä pussissa ole enää kuin enintään 18 pistettä jaettavaksi. Loppukauden osalta FC OPA keskittyy nyt mahdollisimman hyvän lopputuloksen saavuttamiseen ja samalla voidaan aloittaa jo kauden 2013 rakentelu.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre

TILASTOT

La 11.08.2012, Heinäpää 4  
Kolmonen  

FC OPA - Spartak

3-5 (2-1)

03. 0-1 Atte Kettunen  
08. 1-1 Johannes Väisänen  
34. 2-1 Martins Obodo  
64. 2-2 Ville Puustinen  
73. 2-3 Toni Korhonen  
83. 2-4 Atte Kettunen  
86. 3-4 Nuhu Safianu  
89. 3-5 Ville Puustinen  
Erotuomari: Konsta Lioutkovski  
Yleisöä: 31  
Avauskokoonpano:  
HILLI Pasi (mv)  
KANGAS Aleksi  
N'DOUMBA Patrice Ollo  
N'KANSI Ossi -82
OBODO Martins -88
RANTALA Mikko  
REMES Ilja  
SAUKKONEN Sampo -74
SIPILÄ Juho  
VAATTOVAARA Joonas  
VÄISÄNEN Johannes  
Vaihtopelaajat:  
OJA Olli-Pekka +82
PEKKALA Joonas  
SAFIANU Nuhu +74
SEPPÄ Jussi (mv)  
TIIRO Justus +88