HALLINNAN KAUTTA VOITTOON

1.8.2012

Hyvästä yrityksestä huolimatta Martins Obodo ei kartuttanut maalitiliään.
Hyvästä yrityksestä huolimatta Martins Obodo ei kartuttanut maalitiliään.
FC OPA otti Justus Tiiron maaleilla kolme pistettä.
FC OPA otti Justus Tiiron maaleilla kolme pistettä.
Jarno Tenkula kunnostautui syöttelijänä.
Jarno Tenkula kunnostautui syöttelijänä.
Osaa se topparikin laukoa.
Osaa se topparikin laukoa.

JS Hercules - FC OPA 0-2 (0-1): Raportti, tilastot, kuvat

FC OPA löysi itselleen voittoputken, kun ensimmäistä kertaa tällä kaudella edellisen voiton jäljiltä irtosi myös toinen täysi pistepotti. JS Hercules kaatui maalein 2-0 (1-0). Toisen peräkkäisen voiton lisäksi ottelu oli kolmas tappioton, kun putken päähän lisätään reilun kolmen viikon takainen tasapeli Muurolaa vastaan.

FC OPA nousi voitollaan sarjassa kolmanneksi pudottaen FC Kemin neljänneksi. Matkaa kärjen haastamiseen on kuitenkin vielä paljon. Tervarit kiitää omassa ylhäisessä yksinäisyydessään 11 pisteen päässä.

Avaimet baarikaapin kultaiseen sisältöön löytyivät tällä kertaa pallon hallinnasta. Prosentit jäivät laskematta, mutta FC OPA piti palloa pelissä suurimman osan ajasta. Kummankin puoliajan alussa oli pieniä hetkiä, jolloin ajatus oli kateissa, mutta peli löysi nopeasti uomansa ja Hercules jäi täysin aseettomaksi.

Vastustaja myös luovutti kentän FC OPA:lle yllättävän helposti. Karvausta tai haastamista ei juurikaan näkynyt, joten FC OPA sai rauhassa pyöritellä omaa syöttöpeliään joskus jopa niinkin vapaasti, että kesken pelin ehti seisoa kädet lantiolla ja katsella josko joku olisi juossut itsensä pelattavaksi. 

Toisaalta herkkulaisilla oli myös vastassa taitavia pelaajia kuten Ollo, joka parhaimmillaan niputti kaksi karvaajaa tekemällä täyskäännöksen ja vielä syöttämällä onnistuneesti omille.

Ollo oli kiistatta FC OPA:n parhaita hahmoja kentällä ja rakensi myös molemmat maalit. Päätyön teki Justus Tiiro ja ratkaisusyötön antoi jälleen vahvasti vasemmalla sivustalla nousuja juossut Jarno Tenkula.

FC OPA:n joukkueesta ei tarvitse heikkoja lenkkejä etsiä. Tiiron, Tenkulan ja Ollon lisäksi mainitsemisen arvoisia ovat molemmat laitapakit. Ilja Remeksen liukutaklaukset olivat tappavan tehokkaita ja 95-prosenttisesti oikeaoppisia. AC Oulusta lainassa ollut Juuso Haapala pelasi myös erinomaisen pelin uppo-oudolla pelipaikalla vastakkaisella laidalla.

Mikko Sarkkinen napsi varmuudella jäähyväisottelussaan kaikki lähellekään 16:n viivaa tulleet pallot. Sarkkinen jatkaa matkaansa opiskeluiden myötä Yhdysvaltoihin - kuten tekee viime peleissä vaihtomiehen roolissa ollut Matias Karioja. Kumpaakaan ei enää nähdä tämän kauden otteluissa ja seuraavan kerran Kajaanin Hakaa vastaan tilalla ovat uudet miehet.

Se on kuitenkin selvää, että ihan näin helpolla ei ensi kerralla päästä. KajHa haluaa hakea pieleen menneelle alkukaudelleen hyvitystä, joten vastus on astetta tai paria tiukempi. Ennen kaikkea miettimisaikaa pallon kanssa ei ole niin paljon kuin tänään, vaan se on laitettava nopeammin liikkeelle. Myös pelaajien omaan liikkeeseen tarvitaan parannusta.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre

TILASTOT

Ke 01.08.2012, Heinäpää 4  
Kolmonen  

JS Hercules - FC OPA

0-2 (0-1)

27. 0-1 Justus Tiiro  
53. 0-2 Justus Tiiro  
Erotuomari: Ghazi Ben Ameur  
Avauskokoonpano:  
HAAPALA Juuso  
HAIPUS Aleksi  
KANGAS Aleksi  
N'DOUMBA Patrice Ollo  
PEKKALA Joonas -65
REMES Ilja  
SARKKINEN Mikko (mv)  
TENKULA Jarno -84
TIIRO Justus -57
VAATTOVAARA Joonas -74
VÄISÄNEN Johannes  
Vaihtopelaajat:  
HILLI Pasi (mv)  
KARIOJA Matias +74
MYLLYMÄKI Simo +57
OBODO Martins +65
OJA Olli-Pekka +84
RANTALA Mikko  
SIPILÄ Juho