POJAT VASTAAN MIEHET

3.7.2012

Jarno Tenkulalla oli FC OPA:n paras paikka.
Jarno Tenkulalla oli FC OPA:n paras paikka.
Kumpi ehtii ensin, Aleksi Kangas vai Mika Koski?
Kumpi ehtii ensin, Aleksi Kangas vai Mika Koski?
Toinen kilpajuoksu pallolle.
Toinen kilpajuoksu pallolle.
Joonas Vaattovaara antaa ohjeita Juuso Haapalalle.
Joonas Vaattovaara antaa ohjeita Juuso Haapalalle.

Tervarit - FC OPA 2-0 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

Ollo pelikiellossa, Johannes Väisänen kuumeessa, Sampo Saukkonen selkäkramppi, Matias Karioja iltavuorossa töissä. Heitä kaikkia höystettynä myös kuumeessa olleella Justus Tiirolla ja ennen kaikkia heidän kokemustaan olisi tarvittu kipeästi, kun FC OPA kohtasi kuoleman kamppailussa Tervarit.

Isäntänä toiminut vastustaja oli parempi runsaslukuisen yleisön edessä maalein 2-0 (0-0).

Ottelu kiteytyy vanhaan jalkapallon kliseeseen: pojat vastaan miehet. Tervarit jyräsi ennen kaikkea kokemuksensa turvin ja hallitsi sitä myöten myös pelitapahtumia. FC OPA hävisi kaksinkamppailut ja sen syöttötyöskentely oli heikolla kantimilla.

Viimeksi AC Oulusta lainassa olleet farmiavut olivat avainroolissa, kun FC OPA voitti FC Kemin. Tänään ringissä olleet Roope Blomberg, Juuso Haapala, Aleksi Haipus ja Arttu Hinkula katosivat samaan poikien porukkaan miesten mellastaessa kentällä. Kvartetista ei ollut poissa olleen nelikon korvaajaksi.

Ottelu ratkesi heti toisen puoliajan alussa, kun Tervarit sahasi nopeilla syötöillä FC OPA:n alakerran puhki ja Oskari Tervo sijoitti takakulmaan. Päivän komein syntyi kuitenkin vasta kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Mika Koski puski vapaapotkun komeasti verkon perukoille.

FC OPA:n paras paikka oli Jarno Tenkulalla, jonka yritys meni Tervarien maalivahdin Juha-Matti Savolaisen käsien kautta yli ja kulmapotkuksi.

Aurinkoisen tiistai-illan jäljiltä FC OPA:n tappiosarake näyttää nyt neljää ja Tervarien karkumatka ottelumäärät tasoittaenkin on jo yhdeksän pistettä. Vaikka sarja on yhtä puoliaikaa vaille tasan puolivälissä ja otteluita vielä enemmän pelaamatta kuin pelattuna, ei peli tavoitteen osalta ole enää omissa käsissä.

Oman pelin pitää parantua ja keskinäisten otteluiden mennä hurjasti ristiin, jotta FC OPA:n nimi kauden päätteeksi ykköstilalta löytyy. Tosin edellinen FC OPA:n ottama Kolmosen voitto kaudella 2007 tuli viidellä tappiolla, joten kuka tietää...

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre

TILASTOT

Ti 03.07.2012, Heinäpää 4  
Kolmonen  

Tervarit - FC OPA

2-0 (0-0)

52. 1-0 Oskari Tervo  
62. 2-0 Mika Koski  
Erotuomari: Tero Syrjä  
Avauskokoonpano:  
HAAPALA Juuso  
HAIPUS Aleksi  
HINKULA Arttu -46
KANGAS Aleksi  
MYLLYMÄKI Simo -69
OBODO Martins -62
PEKKALA Joonas -72
REMES Ilja  
SARKKINEN Mikko (mv)  
SIPILÄ Juho  
TENKULA Jarno  
Vaihtopelaajat:  
BLOMBERG Roope +46
N'KANSI Ossi +69
OJA Olli-Pekka +72
RANTALA Mikko  
SEPPÄ Jussi (mv)  
SILTALA Petri  
VAATTOVAARA Joonas +62