Uusi opalainen Matias Karioja (vas.) ja Juho Sipilä kahden miehen muurissa.
Jarno Tenkula palasi riveihin.
Ei onnistu taaskaan Mikko Sarkkisen ohittaminen, puhaltelee KajHa:n hyökkääjä.

KajHa - FC OPA 1-2 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA haki vihdoin ja viimein pisteet Kajaanin Hakalta maalein 2-1 (0-0). Voitto keltamustasta kajaanilaisjoukkueesta oli sinipaitaisen vierasjoukkueen ensimmäinen sarjapeleissä saavutettu voitto Hakan kotikentällä.

Peli alkoi sateisessa Liikuntapuistossa tasaväkisissä merkeissä. Kumpikin joukkue pelasi hyvää jalkapalloa. Palloa pyrittiin liikuttamaan nopeasti ja pelaamaan ylöspäin hallitusti.

Ensimmäisellä puoliajalla FC OPA piti aavistuksen enemmän palloa mutta vaarallisemmat maalintekopaikat avautuivat kotijoukkueelle ja nimenomaan Rami Ahoselle. Paremmalla onnella Ahonen olisi voinut viimeistellä jopa kolme osumaa paikoistaan.

Yhden kerran pallo löysi tiensä maaliin, kun Johannes Väisänen laukoi vapaapotkun suoraan KajHan verkkoon. Tuomari hylkäsi kuitenkin maalin paitsiona.

Toisen puoliajan alku oli tilanteiden valossa KajHa:n ja loppu FC OPA:n. Erityisesti 15 minuutin jakso noin tunnin pelin kohdalla oli KajHan etsikkoaikaa. KajHa ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään paikkojaan vaan kuten usein käy, toinen rankaisee. 68. minuutilla Jarno Tenkula nousi tutusti vasemmalta, syötti Joonas Pekkalalle, jonka laukauksen puolustus torjui. Paikalla oli kuitenkin joukkueensa kapteeni Johannes Väisänen, joka sijoitti irtopallon varmasti kotijoukkueen verkkoon.

Tämän jälkeen FC OPA alkoi saada entistä enemmän otetta pelistä ja pelasi viisaasti johtoasemassaan. 87. minuutilla KajHa pääsi kuitenkin tasoittamaan pelin. Tällä kertaa Rami Ahonen ei erehtynyt vaan sijoitti pallon Mikko Sarkkisen alta maaliin.

Tässä vaiheessa peli näytti vahvasti tasapeliltä vaikka kumpikin joukkue halusi intohimoisesti voittaa ottelun.

Ratkaisu peliin tuli samantapaisesta tilanteesta kuin johtomaalikin. Johannes Väisänen viimeisteli irtopallon varmasti KajHa:n maaliin Jarno Tenkulan nousun ja syötön päätteeksi.

FC OPA:n peli oli paljon valmiimpaa ja suoraviivaisempaa kuin edellinen Hercules-peli. Hyvin pelanneesta joukkueesta voidaan erityisen hyvin onnistuneiksi nostaa maalit viimeistelleen Väisäsen lisäksi Simo Myllymäki ja Patrice Ollo, jotka pitivät KajHan pelin sielun, Juniorin, tavallisena pelimiehenä. Puolustustehtävän lisäksi he jakoivat hyviä syöttöjä laidoissa pelanneille Matias Kariojalle, Martins Obodolle ja Jarno Tenkulalle.

Historiallisena detaljina voidaan todeta, että maalit tässä pelissä tarkoittivat sitä, että FC OPA:n pelaajat ovat tehneet maalin 300 ottelussa. Luvussa ovat sekä edustusjoukkueen että MetroStarsin ottelut.

Seuraava peli onkin sitten pitkästä aikaa kotiottelu OPS-junioreita vastaan torstaina Heinäpään nurmella.