HERCULES TEKI JIPOT

24.5.2012

Ollo palasi FC OPA:n paitaan.
Ollo palasi FC OPA:n paitaan.
Lähtötelineissä kohti palloa.
Lähtötelineissä kohti palloa.
Sampo Saukkonen näyttää Joonas Vaattovaaralle, missä vastustajan maali on.
Sampo Saukkonen näyttää Joonas Vaattovaaralle, missä vastustajan maali on.
Martins Obodo osui ylärimaan.
Martins Obodo osui ylärimaan.

JS Hercules - FC OPA 1-0 (1-0): Raportti, tilastot, kuvat.

Heinäpään tekonurmella nähtiin eilen sama, mikä on niin usein todistettu Raatin ja Castrenin lehtereiltä, kun Joensuun JIPPO on vieraillut Oulussa isojen poikien sarjassa: Toisen joukkueen yksipuolista näytöstä, jonka jälkeen alakynnessä ollut osapuoli on poistunut paikalta leveämpi hymy suupielissään.

Näin kävi, kun JS Hercules ja FC OPA kohtasivat. Hercules vei pelin 1-0 (1-0).

Ottelu oli tyyppiesimerkki tämän tyyppisestä pelistä. Hiukan hermostuneen ja tökkivän alun aikana sattui yksi ainoa mutta kohtalokas puolustusvirhe, josta vastustaja pääsi rokottamaan.

Vaaralliseksi tiedetty kärkimies Tommi Päkkilä pääsi linjan pahemmin estelemättä maalille ja ohitti kevyellä kosketuksella maaliltaan vastaantulleen Mikko Sarkkisen. Pallo lipui tyhjässä yksinäisyydessään ärsyttävän hitaasti maaliin.

Osuman jälkeen FC OPA lähti hakemaan tasoitusta. Se otti kentän haltuunsa ja vyöryi vastustajan maalille kuin tulva-aalto. Hercules kuitenkin varjeli johtoaan kaikilla muilla keinoilla paitsi sääntöjen vastaisilla. Se pakkasi miehensä aina pallon alle 16:n alueen sisäpuolelle, puolusti, uhrautui, taisteli ja pelasti palloa maaliviivalta. Tuuripisteitäkin taisi tililtä mennä muutama.

Lähes totaalisesta dominoinnistaan huolimatta FC OPA:n hyökkäykset pysähtyivät lähes järjestään rangaistusalueen tuntumaan. FC OPA hakkasi päätään seinään. Pelkästään kulmat menivät vieraille 13-5 ja loputkin maalitilanteet samassa suhteessa, mutta eipä mennyt sisään mistään. Lähimmäksi pääsi Martins Obodo, jonka vapaapotku osui ylärimaan.

Kahdessa kotiottelussa parhaana palkittu Sampo Saukkonen oli taas FC OPA:n paras halliten keskikentän pohjaa ja vei härskisti lähes kaikki pääpallot, joita hän lähti hakemaan. Vaihdosta hyökkäykseen tullut Obodo osoitti pallotaituruutta ja näillä esityksillä voisi odottaa hänen pääsevän pian myös avaukseenkin.

Lisäleveyttä FC OPA:n rinkiin toi Patrice Ollo N'Doumba, joka pelasi puolisen tuntia ottelun lopusta. Polvileikkauksesta toipuva Ollo oli vielä kaukana parhaista päivistään, mutta vajaakuntoisenakin toi syöttöpeliin tarkkuutta ja voimaa keskikentälle.

Loppuunkulutettu ja kovaksi muuttunut Heinäpään tekonurmi ei ole oikea paikka testata kuntoutuvaa polvea, vaan Ollosta tulee olemaan iso ilo, kun kesän nurmipelit alkavat. Ne alkavatkin pian, sillä puolentoista viikon kuluttua Kajaanissa on viimeinen muovipeli ennen pääsyä nurmikentälle 7. kesäkuuta ottelussa OPS-junioreita vastaan.

Niin ja ei tekonurmessa mitään vikaa ole. Oulussa tekonurmiohjelma on tuonut paljon uusia hyviä kenttiä seurojen käyttöön eikä hiekkapeleistä ole ollut pelkoa enää vuosikausiin. Vuodet ovat kuitenkin vierähtäneet niin pitkälle, että rakennusohjelma olisi jo aika pyöräyttää saneerausohjelmaksi.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre.

TILASTOT

To 24.05.2012, Heinäpään tn  
Kolmonen  

JS Hercules - FC OPA

1-0 (1-0)

07. 1-0 Tommi Päkkilä  
Erotuomari: Olli-Pekka Veijo  
Avauskokoonpano:  
KANGAS Aleksi -65
MYLLYMÄKI Simo  
PEKKALA Joonas -72
RANTALA Mikko  
REMES Ilja  
SARKKINEN Mikko (mv)  
SAUKKONEN Sampo  
SIPILÄ Juho  
TIIRO Justus  
VAATTOVAARA Joonas  
VÄISÄNEN Johannes -58
Vaihtopelaajat:  
N'DOUMBA Patrice Ollo +65
OBODO Martins +58
OJA Olli-Pekka +72
SEPPÄ Jussi (mv)