FC OPA:n kipparilla Johannes Väisäsellä on joukkueen piiskaus edessä.
Arttu Hinkula käväisi AC Oulusta pelaamassa.
Mikko Sarkkisella oli töitä.
Mika Koski ja Sampo Saukkonen kisassa pääpallosta.

FC OPA - Tervarit 0-0 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

Osa FC OPA:n valmennusjohdon huomisesta keskiviikkopäivästä kuluu Koskilinjojen varikolla penkoen löytötavaratoimistoa. Jospa sieltä löytyisi edellisen ottelun peli-ilo ja -tapa, jolla noustiin FC Muurolaa vastaan kahden maalin tappiosta 4-2 voittoon.

Rovaniemellä toisella puoliajalla esitetyllä pelillä olisi kaatunut kirkkaasti mikä tahansa Kolmosen kilpakumppaneista. Nyt päädyttiin nyhjäämään FC OPA:n ja Tervarien kesken maaliton tasapeli, joka enemmän mairittelee kotijoukkuetta kuin imartelee.

FC OPA:n päällimmäinen perisynti oli sortuminen vieraidensa kävelyvauhtiin. Ottelusta muodostui temmoltaan laiska eikä FC OPA kyennyt juoksuttamaan vastustajaansa ja sitä kautta vapauttamaan hyökkäyspeliään. Myös syöttötarkkuus jätti toivomisen varaa.

Pisteestä on kiittäminen maalivahti Mikko Sarkkista, joka oli harvoja valopilkkuja ja piti tasonsa läpi ottelun. Toinen hyvin pelannut oli toistamiseen kotiottelussa Umbron palkintokassin napannut Sampo Saukkonen, joka esiintyi varmaotteisesti keskikentän pohjalla.

Kaikkein huolestuttavinta tämän pelin kannalta oli maalipaikkojen vähäisyys. FC OPA:lla oli vain kourallinen maalintekotilaisuuksia eikä niitä kovin kirkkain silmin vaarallisiksi voi sanoa. Kokonaisuudessaan 90-minuuttinen oli huonointa FC OPA:aa miesmuistiin.

Tervarit hallitsi peliä ja loi paremmat tekopaikat. Mitään tavatonta pommitusta senkään peli ei ollut ja väsy alkoi toisella puoliajalla kahdella vaihtopelaajalla liikkeellä ollutta joukkuetta painaa. Oskari Tervo pääsi ensimmäisellä puoliajalla sekä Tuomas Leinonen ja Adrian Rizvani toisella lähimmäksi. Pallo kävikin kerran verkossa, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Tasapeli tiivisti tunnelmia sarjan kärjessä entisestään. FC OPA sekä FC Kemi ovat tasapisteissä ja vain yhden maalin heikompi maaliero pitää kemiläiset ykkösenä. Lähin uhkaaja on neljäntenä oleva OPS-juniorit, joka voi nousta pisteen päähän, jos se voittaa helatorstaina Spartakin.

FC OPA:n kausi jatkuu ensi viikon torstaina, jolloin se kohtaa vierasjoukkueena Herculeksen. Aikaa esityksen kuntoon saattamiseen on reilun viikon verran - muuten noutaja voi käydä. Sitä ennen on lupa rentoutua ja keskittyä jännittämään huomista derbymatsia Raatin stadionilla.

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre.