KAKSIJAKOINEN VOITTO-OTTELU

12.5.2012

Nuori Aleksi Haipus pelasi mallikkaasti toisen mieten pelinsä.
Nuori Aleksi Haipus pelasi mallikkaasti toisen mieten pelinsä.
Juho Sipilän rajaheitosta alkoi FC OPA:n takaa-ajo.
Juho Sipilän rajaheitosta alkoi FC OPA:n takaa-ajo.
Sampo Saukkonen oli jälleen luotettava keskikentän pohjalla.
Sampo Saukkonen oli jälleen luotettava keskikentän pohjalla.
Kolmannen maalin arkkitehdit Joonas Vaattovaara ja Martins Obodo.
Kolmannen maalin arkkitehdit Joonas Vaattovaara ja Martins Obodo.

FC Muurola - FC OPA 2-4 (2-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n ensimmäinen vierailu Rovaniemelle FC Muurolan vieraaksi toi tulokseksi pisteisiin oikeuttavan tuloksen 2-4 (2-0).

Ensimmäinen puoliaika oli FC OPA:lta hieman pehmeää ja varovaista peliä. Vastustajan haastaminen jäi puolinaiseksi ja puolustustilanteissa oltiin tahdottomia.

Vaikka maalintekotilanteet menivätkin vierasjoukkueelle 8-5, vei kotijoukkue FC Muurola jakson maalein 2-0. Muurolan maalit syntyivät täysin identtisistä tilanteista 16. ja 45. minuutilla. Tilanteet käynnistyivät vapaapotkuista FC Muurolan oikean hyökkäyspuolen sivuvaparista. Kierteinen pallo rankkarialueen sisään toppareiden taakse Petteri Hyvöselle, joka pisti pallot varmasti maaliin. Sinisissä paidoissa esiintynyt vierasjoukkue nukkui ruususen unta!

Puoliajalla valmentaja Jeferson Pires käytti muutamia ”kohottavia” ilmaisuja pukukopissa ja pelaajat hoitivat itse lopun herätttelyn.

Toiselle puoliajalle juoksi aivan toisenlainen vierasjoukkue. Pallo liikkui nopeammin ja taistelutahto palloon riistoissa oli aivan eri luokkaa.

Palkinto uudesta asenteesta tuli jo 49 minuutilla kun Juho Sipilä linkosi rajaheiton rangaistualueelle. Joonas Pekkala otti pallon jotenkuten alas ja teki kavennusmaalin selkä maalin päin kantapäällä. Maali vapautti FC OPA:n peliä ja voiton nälkä oli käsin kosketeltavaa.

Tasoitus syntyi 60. minuutilla kun Johannes Väisänen antoi hyvän pystysyötön toppareiden väliin Pekkalalle, joka rynni topparista irti ja sijoitti hallitusti pallon maalin oikeaan alakulmaan. Toisella puoliajalla kotijoukkueella ei ollut ollut yhtään maalintekopaikkaa tähän mennessä.

83. minuutilla Joonas Vaattovaara vapautti Martins Obodon vasemmalta tekopaikkaan. Martins harhautti maalivaahdin maahan, ei laukaissut, harhautti topparin, ei laukaisut, teki vielä yhden siirron ja siirsi pallon tyhjään maaliin.

Tämän jälkeen FC Muurola heräsi uudelleen ja se loikin monta hyvää hyökkäystä kohti FC OPA:n maalia. Viimeisellä minuutilla kovan myllytyksen jälkeen tuli hyvä vetopaikka. Veto osui täydellä voimalla Mikko Rantalan mahaan. Vaihtopenkillä kävi ajatus, että nyt kävi kipeää ja että meniköhän ilmat pihalle. Mitä vielä – Mikko pisti pallon suoraan pystyyn ja Joonas Pekkala kiitti hattutempun arvoisella maalilla tyhjään maaliin.

Peli  ja varsinkin toinen puoliaika olivat hyvää jalkapalloa. Taisteluvoitto on aina parempi kuin pelkkä voitto ja tästä tunnetilasta on hyvä jatkaa seuraavan peliin, joka on jo tiistaina Tevareita vastaan.

- LK -

Kuvat: (C) 2012, Kari Väre.

TILASTOT

La 12.05.2012, Keskuskenttä  
Kolmonen  

FC Muurola - FC OPA

2-4 (2-0)

16. 1-0 Petteri Hyvönen  
45. 2-0 Petteri Hyvönen  
49. 2-1 Joonas Pekkala  
60. 2-2 Joonas Pekkala  
84. 2-3 Martins Obodo  
90+ 2-4 Joonas Pekkala  
Erotuomari: Olli-Pekka Piisilä  
Avauskokoonpano:  
HAAPALA Juuso -46
HAIPUS Aleksi  
KANGAS Aleksi  
MYLLYMÄKI Simo  
PEKKALA Joonas  
REMES Ilja  
SARKKINEN Mikko (mv)  
SAUKKONEN Sampo  
SIPILÄ Juho -68
TIIRO Justus  
VÄISÄNEN Johannes -78
Vaihtopelaajat:  
OBODO Martins +78
OJA Olli-Pekka  
RANTALA Mikko +68
SEPPÄ Jussi (mv)  
VAATTOVAARA Joonas +46