PISTEMETSÄSTYKSEEN ROVANIEMELLE

11.5.2012


FC OPA:n kausi jatkuu pienen huilin jälkeen. Otteluohjelma vie edustusjoukkueen Rovaniemelle FC Muurolan vieraaksi. Ottelu pelataan Keskuskentällä huomenillalla klo 18:00 alkaen.

FC OPA:n rosteri tulee olemaan Rovaniemellä parhaasta päästä. Loukkaantumisia tai pelikieltoja ei ole, joten pelaajavalmentaja Jeferson Piresillä tulee olemaan valinnanvapaus tai -vaikeus täydestä 18 pelaajan ryhmästä. AC Oulusta joukkuetta tulevat vahvistamaan Aleksi Haipus ja Juuso Haapala.

FC Muurola palasi sarjaan kahden vuoden tauon jälkeen. Se luopui Kolmosesta hyvän kauden jälkeen ennen kesää 2010. Sen jälkeen Muron tilille on rapsahtanut kaksi Nelosen Lapin lohkon voittoa, joista se käytti vasta viime kautisen hyväkseen ja otti nousun vastaan.

Sarjapaikan vastaanottamisessa iso tekijä on pelaajatilanne, joka pitkästä aikaa on Muurolan näkökulmasta hyvä. Seura satsaa juniori-ikäisiin pelaajiin ja 1980-luvulla syntyneet ovat jo reilussa vähemmistössä. Etunenässä joukkoa vievät eteen päin mm. kokenut maalivahti Juha-Pekka Posio (1983) ja FC Santa Clausista tuttu Janne Petäjäjärvi (1983).

FC Muurolan kausi on alkanut kaksijakoisissa merkeissä. Talvi toi sille loistavaa cup-menestystä ja edustusjoukkueen pelaajien miehittämänä FC Muurola jatkaa yhä reservijoukkueensa nimellä uudessa Regions' Cupissa.

Sen sijaan rovaniemeläisten sarjakausi on alkanut cup-hohdon varjossa kehnommin. Avausottelussa tuli reilummin turpaan FC Kemiltä 0-4 ja toisella sarjakierroksella Tervarit haki pisteet Rovaniemeltä maalein 3-1.

FC OPA on aloittanut sarjan voitolla Spartakista ja tasapelillä FC Kemin kanssa. Kahdessa ottelussa tehdystä neljästä maalista huolimatta FC OPA:n hyökkäyspelissä on eniten hiomista ja onnistuminen maalinteossa onkin Rovaniemen matkan avainkysymyksiä.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

ei kohtaamisia