Mikko Sarkkinen piti maalissa nollan.
Justus Tiiro venyttää korkeimmalle.
Puolustuksen voimakaksikko Juho Sipilä ja Sampo Saukkonen.

Spartak - FC OPA 0-3 (0-1): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA aloitti kauden 2012 Kolmosen Kajaanissa Spartakin vieraina ottaen pisteet Oulun bussiin tuloksella 0-3 (0-1). Tulos oli siinä mielessä oivallinen, että kaudella 2011 FC OPA vieraili Kajaanissa kolme kertaa ja jaossa olleista yhdeksästä pisteestä saatiin mukaan vain vaivainen yksi.

Peli alkoi selkeällä FC OPA:n hallinnalla ja aloituspotkua lukuun ottamatta Spartak sai pallon hallintaansa hyökkäysalueellaan vasta, kun peliä oli pelattu hieman yli viisi minuuttia. Tämä olikin ensimmäisen jakson koko kuva. FC OPA hallitsi peliä, mutta Spartak iski vastahyökkäyksistä vaarallisesti. Toki varsinaiset maalipaikat olivat reilusti vieraille ja isommilta luvuilta tulostaululla pelasti Spartakin hyvin pelannut maalivahti Mika Pirinen.

Ensimmäisen tilastomerkinnän teki FC OPA pelin 18. minuutilla. Yhden kosketuksen pelillä sahattiin Spartakin puolustus hajalle järjestyksessä Justus Tiiro – Johannes Väisänen – Justus uudelleen ja lopuksi Joonas Pekkala, joka otti pallon haltuunsa, katsoi, mitä maalivahti tekee, ja sijoitti pallon varmasti verkkoon.

Toinen puoliaika oli aivan erilainen kuin ensimmäinen. Spartak pelasi rohkeammin ja onnistui sekoittamaan pitkäksi ajaksi FC OPA:n pelin. Kesken Spartakin painostuksen Johannes Väisänen vapautti Joonas Pekkalan läpiajoon. Pekkala osoitti kylmäpäisyyttä ja teki sen mitä on harjoitellut: Pallo maalivahdin ohi ja verkon perille.

Vaikka Spartak saikin toisella puoliajalla pelistä paremman otteen, niin varsinaisiin tekopaikkoihin pääsi kuitenkin vierailija useammin. Spartakin maalivahtia jo kehuttiinkin, mutta eipä jäänyt Mikko Sarkkinen FC OPA:n maalilla yhtään huonommaksi.

Lopullisen niitin pelille iski vaihdosta peliin tullut Martins Obodo, joka viimeisteli loppulukemat pelin viimeisillä hetkillä.

FC OPA:n peli oli ajoittain nautittavan näköistä, mutta välillä ote katosi, kun eräillä pelaajilla oma rooli unohtui hetkeksi.

Kausi on nyt avattu voitokkaasti ja voitetun pelin jälkeen on aina helpompi lähteä seuraavaan peliin, joka onkin jo heti vapun jälkeen keskiviikkona Heinäpään tekonurmella. Vastaan astelee tuolloin avauspelissään 4–0 FC Muurolaa kurittanut FC Kemi, joka tunnettiin vielä viime kaudella nimellä FC-88.