APRILLIA, APRILLIA!

2.4.2012


Ei tarvinne olla kovin suuri rakettitieteilijä, että arvasi eilisen uutisen mysteerijalkapalloilija Albert Bar Bapapan presidentiksi valitsemisesta oli aprillipila. Kaikki, jotka tiesivät, mikä päivä on, osasivat varmaankin jotain odottaa ja yhdistellä sen myötä asioita.

Toinen tapa paljastaa, tuliko huijatuksi vai ei, oli tehdä tiedonhakua. Viimeistään silloin huomasi, että lounaspöydällä on tarjolla silliä ja kuravettä.

Ensimmäisen virheen huomaa tutkimalla FC OPA:n nykyisen puheenjohtajan Lauri Kauppisen ansiokkaasti laadittuja tilastoja, jotka kertovat, ettei seurassa pelannut ulkomaalaisia kaudella 2006 saatikka sitten Albert Bar Bapapaa, jonka sukunimikin on lainattu lasten tarinoiden piirroshahmolta.

Pikainen googletus paljastaa myös, ettei Afrikassa ole Mwongon nimeä kantavaa maata. Itse asiassa aprillipilan valtion nimikin tarkoittaa swahiliksi valehtelijaa. Asian laita on sama myös jutussa mainitun provinssin nimen kanssa. Udanganyifu on swahilia ja tarkoittaa petosta.

Juttuun oli livahtanut myös muitakin ansoja. Norjalla ei ole siirtomaahistoriaa ja neljännesmiljoonan asukkaan valtion vaaleissa tuskin 350 000 äänestäjää löytyy, ellei kyseessä ole historian suurimpia ja törkeimpiä vaalivilppejä.

Viime vuonna FC OPA aprillasi palkkaamalla Alex Fergusonin pikkuserkun Massey Fergusonin apuvalmentajaksi. Muita vanhoja aprillipila-aiheita ovat olleet mm. erilaiset fanituotteet ja rakennusprojektit.