Juho Sipilä luotsasi puolustusta.
Korkealta ja kovaa á la Nuhu Safianu.
Pelaajavalmentaja Jeferson Piresin työnäyte.

FC OPA - Ajax Sarkkiranta 2-1 (1-1): Raportti, tilastot, kuvat.

Aprillipäivän urakkana oli peli Ajax Sarkkirantaa vastaan. Voitto jäi Ajaxilta vieläkin ottamatta, mutta sen verran historiaa kuitenkin tehtiin, että Ajax teki ensimmäisen maalinsa FC OPA:n edustusjoukkueen maaliin. FC OPA voitti ottelun 2-1 (1-1).

Peli alkoi kotijoukkueen hallinnassa ja se loikin kymmenen minuutin kuluessa kolme maalintekopaikkaa. Hyvistä tilanteista huolimatta laukaukset menivät ohi, maalivahdin syliin ja yli.

Ajax teki keskinäisten otteluiden historiaa 14. minuutilla, kun Esa Juusola pääsi kulmapotkusta aivan vapaasti puskemaan pallon FC OPA:n maalia vartioineen Mikko Sarkkisen ohi.

Maali sai FC OPA:n pelin hetkeksi turhan varovaiseksi eikä tekopaikkoihin päästy noin kymmeneen minuuttiin vaan peliä käytiin pääasiassa keskikentällä. Uutta vipinää saatiin vasta noin 25 minuutin kuluttua, kun pelaajavalmentaja Jeferson Piresin nosto oli aavistuksen pitkä ja putosi maalin katolle.

Tasoitus nähtiin 28. minuutilla kun pallo siirtyi jouhevasti koko ottelun hyvin pelanneen Ilja Remeksen ja Jeferson Pireksen kautta Teemu Pähtilälle, joka viimeisteli varmasti.

Toisella puoliajalla Ajaxkin sai enemmän tekopaikkoja, mutta hukkasi mahdollisuutensa karkeisiin ohilaukauksiin. Osittain samoin kävi isännillekin, sillä paremmalla viimeistelyllä olisivat maaliluvut olleet reilusti isommat. Nyt ainoaksi onnistujaksi jäi Mikko Juvani 69. minuutilla Johannes Väisäsen syötöstä.

Harjoituspeli antoi taas valmentajalle uusia ajatuksia pelaajista ja pääsiäisen jälkeen kokeilujen määrä varmaankin vähenee ja iskukykyinen kokoonpano löytyy sarjan alkuun mennessä.