KAAOKSEN KAUTTA NOUSUN PORTEILLE

21.1.2012

Pallo kulkee Kalle Väisäsellä.
Pallo kulkee Kalle Väisäsellä.
Korva tarkkana aikalisällä.
Korva tarkkana aikalisällä.
Juho Sassi iski voittomaalin.
Juho Sassi iski voittomaalin.
Ilja Remes puikahtaa kahden pelaajan välistä.
Ilja Remes puikahtaa kahden pelaajan välistä.

FC OPA - OuJK 3-2 (1-2): Raportti, tilastot, kuvat.

Kuinka erilaisia ottelut voivat ollakaan? Viikko sitten FC OPA nöyryytti ylempänä pelaavaa UIFK:ta selvin lukemin, tänään oli suuria vaikeuksia putoamista vastaan taistelevan OuJK:n kanssa. Voitto irtosi tiukan punnertamisen jälkeen maalein 3-2 (1-2).

FC OPA:n kokoonpanosta puuttui kentällinen kovan luokan pelimiehiä, kun poissa olivat HIFK:n testissä olleet Juha-Matti Huovinen ja Sami Hyvärinen, kuumeesta toipuva Mika Koski sekä töissä ollut Janne Yrjönheikki. Mutta poissaolotkaan eivät selitä sitä, kuinka kaaosmainen pelin alku oli ja kuinka suurissa vaikeuksissa FC OPA oli aktiivisesti liikkuneen ja hyvää syöttöpeliä pelanneen OuJK:n kanssa.

"Jos ottelusta olisi video, niin se olisi voitu myydä Palloliitolle futsalin oppikirjaa varten. Kaikki lajin perusvirheet", päävalmentaja Kari Lindgren murjaisi alun tapahtumista.

Jännitystä riitti aina aikaan 39:58 asti, jolloin OuJK sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Tuskaisat sekunnit kuluivat hitaasti, mutta maalia ei siitä enää syntynyt ja FC OPA voitti ottelun.

Rästiottelun kolme pistettä tulivatkin tarpeeseen, sillä FC OPA voi nyt vapaammin hengittää ennen päätösturnauksen kahta kovaa kohtaamista.

Sijoittuminen vähintään toiseksi eli nousun varmistaminen on käytännössä lähes varmaa, sillä seitsemässä pisteessä olevilla FC Köyhillä ja KajHa:lla on niin paljon heikompi maaliero, ettei kiinni saaminen ole kovin todennäköistä. Kaksikosta toinen putoaa joka tapauksessa pois, sillä niillä on myös keskinäinen ottelu pelaamatta.

Teoriassakin nousun varmistaa yksi ainoa piste, jota lähdetään saalistamaan kakkosena olevaa OsPa:aa ja kolmantena kyttäävää Kajaanin Hakaa vastaan.

OuJK:n kaadossa pärjäsi parhaiten jälleen Joonas Pekkala, joka loisti jo viikko sitten kuuden maalin edestä UIFK:ta vastaan. Tänään hän oli osallisena kaikkiin kolmeen maaliin - kahteen tekijänä ja yhteen syöttäjänä. Juho Sassi teki ottelun voittomaalin.

Pisteiden varmistaminen oli tarjolla aikaisemminkin, mutta Sassi tuhlasi kaksi ja Joni Aitto-oja yhden tuhannen taalan maalipaikan. Jussi Seppä otti maalissa kiinni ne pallot, mitä sai. Taisteluilme sai päävalmentajalta parhaimmat kehut.

"Jos kiitellään jotain, niin kiitellään maalivahtia. OuJK:n maaleissa Jussi jätettiin aika lailla yksin, mutta muuten hän otti kaiken kiinni. Joukkue taisteli hyvin ykköskentällisen puuttumisesta huolimatta."

Kovinta raippaa päävalmentaja tarjosi alokasmaisista virheistä ja sekavasta pelaamisesta. Voitto kuitenkin kelpasi sen tuoneesta tavasta huolimatta.

"Alkuhan oli aivan kaameaa roskaa. Pelaajat eivät tehneet yhtään, mitä sovittiin kopissa, mutta jostain syystä se peli alkoi taas paremmin kulkea", Lindgren kommentoi.

"Voitto tuli. Tyylistä viis, mutta kyllähän tuollainen pelaaminen ottaa silti päähän."

Hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä, sanoo vanha mutta totuudenmukainen klisee.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre.

TILASTOT

La 21.01.2012, Nallisport 
Nelonen 

FC OPA - OuJK

3-2 (1-2)

05:20 0-1 Juha Alajuuma (Jani Meriläinen) 
06:53 0-2 Jani Kemi (Juha Alajuuma) 
19:50 1-2 Joonas Pekkala (Ilja Remes) 
22:50 2-2 Joonas Pekkala (Kalle Väisänen) 
35:46 3-2 Juho Sassi (Joonas Pekkala) 
Erotuomarit: Antti Kaisto, Sami Väntti 

FC OPA 
AITTO-OJA Joni 
KORPELA Joni 
PEKKALA Joonas2+1
REIJONEN Miikka 
REMES Ilja 
SASSI Juho 
SEPPÄ Jussi (mv) 
VÄISÄNEN Kalle0+1