HYVÄNTEKEVÄISYYSTURNAUSTA EI JÄRJESTETÄ

16.12.2011


FC OPA:n vuosittain järjestämä Hyväntekeväisyysturnaus jää historian lehdille. Ensi talvena/keväänä oli tarkoitus pitää viisivuotiskekkerit, mutta ne jäävät nyt näkemättä. Myöskään kauden 2013 alkuun tehdyt suuret suunnitelmat eivät toteudu.

Turnauksen lopettaminen tuli eteen, kun tänään järjestetyssä Heinäpään hallin pelivuorojen jakotilaisuudessa FC OPA jäi ilman vuoroja. Hallista annettiin tilaa kahdelle miesten turnaukselle.

Toinen tapahtuma on helmikuussa järjestettävä ystävyyskaupunkiturnaus, joka on varattu Oulun kaupungin omalla nimellä. Tiettävästi ainakin AC Oulu ja OPS ovat osallistumassa. Toisen vuoron sai hiihtoloman päättävänä viikonloppuna OPS-juniorit, jonka järjestämä turnaus on merkitty kalenteriin - yllätys, yllätys - työnimellä hyväntekeväisyysturnaus.

Välivuosi on siis ainakin edessä, mutta jatkoa ei ole luvassa.

"Turnauksen kehittämiselle on esteitä, jos joka vuosi on epävarmuutta ajankohdasta ja siitä, saako turnaus ylipäätään vuoroja hallista. Nyt se epävarmuus sitten realisoitui faktaksi", FC OPA:n urheilutoimenjohtaja Raine Pernu perustelee lakkautuspäätöstä.

"Satsauksien tekeminen tällaisessa tilanteessa ei ole järkevää, kun puolen vuoden työn jälkeen pari-kolme kuukautta ennemmin kuullaan, että ei voidakaan järjestää. Siksi päätettiin pikaisen palaverin jälkeen, että parempi lopettaa kerta heitolla kuin aloittaa vuoden päästä taas alusta."

Pernua harmittaa kaikkein eniten toimivan konseptin päättyminen ja turhan työn tekeminen.

"Menestyvää brändiä ei voi luoda eikä ylläpitää, jos tapahtumalla ei ole luonnollista jatkumoa. Nyt on vähän sellainen been there, done that -olo."

Turnaukselle tarjottiin sivulauseessa ulkokenttää, mutta urheilutoimenjohtaja Pernu ei usko sellaisen toimivuuteen.

"Kun virallisten kilpailujen otteluita alkaa tulla, niin siinä ei paljoa turnaukset enää paina. Sitä paitsi yleisötulot ovat olleet osa tätä turnausta eikä niitä Heinäpään hankien keskellä hirveästi pysty keräilemään."

Hyväntekeväisyysturnaus järjestettiin neljä kertaa vuosina 2008 - 2011. FC OPA voitti turnauksen kahdesti ja OPS-jp kerran. Viimeisimmäksi mestariksi jäi Haukiputaan Pallo. Turnaus keräsi kiitettävän paljon yleisöä varsinkin alkuvuosina, jolloin AC Oulu oli mukana. Hyväntekeväisyysrahaa jaettiin yhteensä 2100 euroa Yhteisvastuukeräykselle, Tervarit-juniorien erityisryhmäjoukkueelle, Oulun Seudun Muistiyhdistykselle ja Heinäsalmikodille.