Kalle Väisänen avasi futsal-kautensa.
Vapaapotkusta maali.
Mika Koski kurottaa syötönkatkoon.
Tehokaksikkona hääri Janne Yrjönheikki ja Juha-Matti Huovinen.

PaKi - FC OPA 4-4 (2-2), FC OPA - FC Köyhät 6-1 (3-1): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA saalisti kauden toisesta Nelosen futsal-turnauksesta neljä pistettä pinnistämällä Paavolan Kisan kanssa 4-4 (2-2) tasapeliin ja voittamalla FC Köyhät 6-1 (3-1).

Pisteistään koko joukkue voi kiittää Juha-Matti Huovisen sekä Janne Yrjönheikin tehoja ja kokemusta. Kahdessa ottelussa tehdyissä kymmenessä maalissa kaksikko oli peräti kahdeksassa mukana joko syöttäjänä tai tekijänä. Pelkästään kaksistaan duo juoni neljä maalia.

Sunnuntain ensimmäinen ottelu oli sitkasta tervanjuontia. Maalipaikkoja riitti, mutta Paavolan Kisa kiitti helpoista virheistä ja viimeisteli osumansa noin 50% tehoilla. PaKi avasi maalitilinsä jo 40 sekunnin jälkeen, kun kulmapotkun jälkitilanteessa pallo lirui FC OPA:n maaliin.

Paljoa ei ollut kehumista 2-2 maalissa, jossa yksi pakilainen surffaili koko kentän läpi ja pallo autettiin maaliin oman puolustajan toimesta, tai 4-3 maalissa, jossa Jussi Ylönen ja Pasi Järvelä syöttelivät FC OPA:n alakerran kuuluisalle kebab-kioskille.

FC OPA olikin lyhyttä neljän minuutin jaksoa koko ajan joko tappiolla tai korkeintaan tasoissa. Piste varmistui vasta Yrjönheikin ja Huovisen juonimalla kulmapotkumaalilla viisi minuuttia ennen päätössummeria.

"Joukkue ei pystynyt toteuttamaan yhdessä sovittuja asioita", päävalmentaja Kari Lindgren murisi.

FC OPA:lta puuttuikin kokonaan harjoiteltu kentän kierto eikä puolustuksessakaan kopissa palaveerattuja asioita noudatettu ollenkaan.

"Olisihan se pitänyt voittaa", Lindgren myönsi.

"Vastustajan maalivahdista tehtiin turhan hyvä. Sen verran paljon maalipaikkoja meillä oli. Rohkea kaveri kylläkin, kun ei pelännyt vaan pani itsensä likoon."

Omalle joukkueelle kaaoksen keskeltä riitti kuitenkin kehujakin.

"Jätkät eivät suostuneet häviämään. Kolmesti noustiin tappioasemasta."

Toisessa ottelussa vastaan juoksi täysin erilainen joukkue. FC Köyhistä näki, että sen pelimiehillä on pelisilmää ja kuntoakin jäljellä. Lopulta se kuitenkin putosi FC OPA:n kyydistä. Alkupuolella ottelua Köyhillä oli muutama ajoittainen painostuskausi, mutta muuten FC OPA:lla ei ollut hätäpäivää.

Huovinen ja Yrjönheikki olivat tässäkin ottelussa liekeissä. Hereillä olon tärkeydestä he muistuttivat, kun Yrjönheikki katkaisi maalivahdin avauksen ja syötti Huovisen maalintekoon.

"Olimme kaikilla osa-alueilla parempi joukkue", Lindgren tyytyi toteamaan toisesta ottelusta.

"Nuoria jännitti tänään ja suoritustaso ailahteli. Tuli useita helppoja virheitä jopa samassa vaihdossa. Onneksi kokeneet pelaajat paikkasivat."

Sarja on jo vierähtänyt yli puolivälin, kun kaikilla on kasassa neljä ottelua seitsemästä. FC OPA johtaa sarjaa kahden pisteen erolla kaksi voittoa hankkineen ja kaksi tasapeliä pelanneen OsPa:n edellä.

Nousupaikka on omissa käsissä, mutta tulevissa kamppailuissa haasteet kasvavat entisestään. Jäljellä on nimittäin joukkueita sarjan paremmasta päästä. Kohtaamatta ovat vielä OuJK, OsPa ja KajHa.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre