Ilja Remes ja Janne Yrjönheikki suojelevat Jussi Sepän vartioimaa maalia.
Juha-Matti Huovinen vetää liikkuvat taakse ja ampuu.
PaTe:n luomaa painetta Jarkko Fiskarin torjuessa.

FC OPA - IVFC 9-2 (3-2), PaTe - FC OPA 2-7 (1-3): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n kausi futsalin Nelosessa käynnistyi komeasti kahdella voitolla. IVFC kaatui maalein 9-2 (3-2) ja Pattijoen Tempaus lukemin 7-2 (3-1). Mikään muu Kempelehallissa pelatun avausturnauksen joukkueista ei selvinnyt kolhuitta, joten FC OPA kiipesi kuudella pisteellään Nelosen kärkeen.

Ensimmäinen ottelu Välivainion Interiä vastaan alkoi katastrofaalisesti. Ilmassa oli hermoilua ja otteissa tukusti huolimattomuutta. Erityisesti puolustuspelissä sattui alokasmaisia virheitä, joista useimmat juuri alimmalle, varmistavalle pelaajalle.

IVFC pääsikin rokottamaan virheistä kahdesti ja piti johtonsa aina 12. minuutille saakka ennen, kuin FC OPA nousi tasoihin ja puristi vielä kolmannen neljänneksen päätteeksi taukoon asti kestäneen johtotuloksen.

Viimeistään toisella puoliajalla FC OPA:n ja IVFC:n erot liikkeessä tulivat esiin. FC OPA painui menojaan ja teki lopulta yhdeksän maalia. Eväitä oli isompaankin voittoon, sillä FC OPA laukoi - täysosumat mukaan luettuna - maalia kohti yli 20 kertaa.

"Vastustajan kahden maalin johto johtui yksittäisten pelaajien virheistä. Ne pystyttiin onneksi pelin kuluessa korvaamaan toisenlaisilla hyvillä suorituksilla", FC OPA:n päävalmentaja Kari Lindgren kommentoi.

"IVFC olisi voinut kyllä säikäyttää", Lindgren myönsi.

Avausturnauksen toinen ottelu Pattijoen Tempausta vastaan oli luonteeltaan erilainen kuin ensimmäinen, vaikka pelissä päädyttiinkin lähes saman suuruisiin maalilukuihin. Varsinkin ensimmäistä puoliaikaa voi kuvailla jopa kuivakkaaksi.

FC OPA pääsi helponlaisesti neljässä minuutissa kolmen maalin karkumatkalle, ja sen jälkeen joukkuepelaamisesta karkasi juoni kokonaan.

"Peräkkäisistä peleistä ja nopeasti tulleista maaleista johtuen osa pelaajista alkoi ratkoa itse peliä. Pelasimme yksin eikä joukkueena", Lindgren näki.

"Se kyllä loppui nopeasti", Lindgren viittasi vielä peruskouluiässä olevan PaTe-juniori Roope Paulasuon tekemään kavennusmaaliin.

Toisella puoliajalla tasoerot tulivat taas esiin ja FC OPA pääsi puhkomaan vastustajan puolustuksen neljän maalin edestä. Aivan ensimmäisen ottelun laukausumäärään ei kuitenkaan ylletty.

Kokonaisuudessaan päävalmentaja Lindgren oli erittäin tyytyväinen avausturnauksen antiin.

"16 tehtyä ja vain neljä päästettyä. Siihen tulokseen täytyy olla tyytyväinen. Kaikki pelaajat olivat onnistuneita - osa pisteiden muodossa ja osa muuten. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla."

Eniten pisteitä napsivat kokeneet miehet, kun tähän asti esillä ovat olleet enemmän varsaosaston pojat. Sami Hyvärinen ja Janne Yrjönheikki takoivat kumpikin 3+3. Juha-Matti Huovisen saalis oli 3+2 ja Mika Kosken 3+1. Nuorista tehokkain oli Joni Aitto-oja - 2+2.

Seuraava turnaus, joka tuo vastaan Paavolan Kisan ja FC Köyhät - pelataan Kempelehallissa 4. joulukuuta. Sitä ennen on luvassa yksi lennosta sovittu mid-seasonin harjoitusottelu. Ajax Sarkkiranta tarjoaa kauden kolmannen maistiaisen Kakkosen tasosta Oulunsalossa pelattavassa harjoitusottelussa ma 21. marraskuuta.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre