OTP OLI HARJOITUSOTTELUSSA PAREMPI

15.10.2011

Joonas Pekkala avasi FC OPA:n maalitilin.
Joonas Pekkala avasi FC OPA:n maalitilin.
Jarkko Fiskarilla riitti torjuntatöitä.
Jarkko Fiskarilla riitti torjuntatöitä.
Myös Jussi Sepällä oli kiireitä tolppien välissä.
Myös Jussi Sepällä oli kiireitä tolppien välissä.
Johannes Väisänen oli kenttäpelaajien parhaimmistoa.
Johannes Väisänen oli kenttäpelaajien parhaimmistoa.

FC OPA - OTP 2-6 (0-2): Raportti, tilastot, kuvat

FC OPA:n ensimmäinen varsinainen harjoitusottelu päättyi tappioon Nallisportissa. Kahta sarjaporrasta ylempänä oleva OTP vei 2 x 25 minuuttisen juoksevalla ajalla pelatun ottelun maalein 6-2 (2-0).

Edelliseen cup-koitokseen verrattuna päästetyt maalit lisääntyivät yhdellä, mutta niin tekivät myös tehdytkin. Jollain tavalla voi siis kokea, että joukkueen peli on mennyt eteen päin, mutta kaksi perusasiaa mättää edelleen.

Pelaajat eivät ole sisäistäneet futsalin nopeatempoisuutta, vaan hyökkäystyöskentely pysähtyy pallon hautomiseen ja leipomiseen keskirajan jälkeen. Toisaalta päästettyjen maalien sarakkeessa näkyvät karulla tavalla helpot virheet, joita puolustuksessa tapahtuu.

Vaikka piirisarjatasolla erot ovat pienet, Kakkosessa asti pelaava joukkue rankaisee pallonmenetyksistä, harhasyötöistä ja teknisistä kömmähdyksistä rankalla kädellä. Näin teki OTP, joka sai vähintään kolme maaliaan suoranaisena lahjana. Samat lahjat kelpaavat myös sarjavastustajille eikä seitsemän ottelun sarjassa ole montaa pistettä vara menettää.

"Tietynlaista jalkapallomaisuutta on yhä. Pelataan salijalkapalloa, kun pitäisi pelata futsalia, mutta vähäisellä harjoitusmäärällä se korjaantuu vain ajan kanssa ja pelaamalla", päävalmentaja Kari Lindgren kiteytti ottelun annin.

"Meidän pitäisi pystyä pitämään enemmän palloa. Hyökkäykset ovat niin lyhyitä ja sitten joudutaan puolustamaan. Se päättyy yleensä johonkin virheeseen ja maaliin."

Nuorten pelaajien esiinmarssi miellytti Lindgreniä. Samat kehut sai maalivahtikaksikko, jota OTP piti kiireisenä läpi ottelun.

"Nuoret pelaajat pelasivat hyvin. Vielä kun he oppivat tietynlaista rauhallisuutta ja pystyvät pitämään oman tasonsa tasaisesti, niin hyvä tulee."

Syksy tulee jatkumaan vielä yhdestä kolmeen harjoitusottelulla ennen kuin varsinainen kausi käynnistyy todennäköisesti marraskuun puolivälin paikkeilla.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre.

TILASTOT

La 15.10.2011, Nallisport 1 
Harjoitusottelu 

FC OPA - OTP

2-6 (0-2)

07:26 0-1 Juha-Matti Saari (Sami Kaikkonen) 
14:40 0-2 Sami Broström (Juha-Matti Saari) 
28:35 0-3 Heikki Rämä (Niko Junkkari) 
29:20 0-4 Niko Junkkari (Sami Broström) 
34:01 1-4 Joonas Pekkala (Miikka Reijonen) 
43:08 1-5 Antti Kronqvist (Ahro Uuksinen) 
46:56 1-6 Ahro Uuksinen (Heikki Rämä) 
49:49 2-6 Jori Lås (Aleksi Kangas) 
Erotuomarit: Aleksi Tanner, Kari Myllyoja 

FC OPA 
AITTO-OJA Joni 
FISKARI Jarkko (mv) 
KANGAS Aleksi0+1 
LÅS Jori1+0
PEKKALA Joonas1+0
REIJONEN Miikka0+1
SEPPÄ Jussi (mv) 
VÄISÄNEN Johannes