SUNNUNTAIAAMUKSI RIITTÄÄ JÄNNITETTÄVÄÄ

17.9.201142. Kaleva-turnauksen ensimmäinen kilpailupäivä oli päällisin puolin tasainen. HauPa ehti varmistaa jo välieräpaikkansa voittamalla A-lohkossa lauantain kolme otteluaan. Sunnuntain viimeiseen alkulohko-otteluun HauPa:lle jää vielä panosta, sillä pelissä Tervarit-junioreita vastaan otellaan lohkovoitosta. Tappio jättäisi vielä ovet auki Tervareille ykköstilan nappaamiseksi HauPa:n nenän edestä.

Sanansa sanottavanaan A-lohkossa on vielä FC Lynxillä, joka on jo kohdannut molemmat suosikit. Lynx hävisi HauPa:lle 0-4, mutta se pani Tervarit-juniorit ahtaalle ja puristi pisteen 1-1 tasapelillä. Omilla voitoilla ja sopivilla ristiinpeluilla FC Lynx laukkaa mustana hevosena välieriin.

B-lohkossa vietettiin maalijuhlia ja se oli myös hieman epätasaisempi. Lohkon suosikki on ikäluokkaa ylempänä pelaava OLS 99 Keltainen, joka näytti suosikkiasemansa ja voitti FC Raahen 7-0. Sen sijaan kärkikamppailusta OLS ei päässyt niin helpolla ja joutui antautumaan FC YPA:lle kolmesti, mutta voitti kuitenkin 6-3.

OLS 99 Keltainen ei ole vielä varmistanut jatkopaikkaansa, mutta näillä esityksillä suuria vaikeuksia tuskin tulee siinä olemaan.

Lohkon kakkossuosikki on FC YPA, mutta se tarvitsee todennäköisesti vielä voiton päästäkseen välieriin. Sen pahin haastaja on FC Lynx 00 Millenium, jonka ylivieskalaiset voittivat vaikeuksien kautta 3-2. FC Lynx johti ottelua ensimmäisellä puoliajalla 2-0, mutta FC YPA käänsi sen lopulta omaksi edukseen.

Turnauksen maalipörssiä johtavat luonnollisesti B-lohkon pelaajat. OLS 99 Keltaisen Paavo Riihijärvi ja FC YPA:n Juuso Takanen ovat tehneet viisi maalia. Takanen on osunut kaikissa FC YPA:n kolmessa ottelussa ja ratkaisi maalillaan myös voiton FC Lynx 00 Milleniumista. A-lohkosta kovinta haastetta tarjoaa HauPa:n Jeremias Körkkö, joka on tehnyt neljä maalia.

Turnaus jatkuu sunnuntai-aamuna jo klo 09:00. Alkulohkot saatetaan päätökseen klo 13:00:een mennessä. Välierät ovat ohjelmassa klo 14:00, minkä jälkeen pelataan alempia sijoitusotteluita. Pronssista pelataan klo 16:00 ja kullasta klo 17:00.