SENTÄÄN YKSI PISTE KAJAANISTA

10.9.2011

Ottelun hahmo Mika Pirinen tekee tyhjäksi Mikko Rantalan maalintekoyrityksen.
Ottelun hahmo Mika Pirinen tekee tyhjäksi Mikko Rantalan maalintekoyrityksen.
Mun on ja siinä pysyy.
Mun on ja siinä pysyy.
Vitao taiteilee.
Vitao taiteilee.
Gezim Gashi pelasti maalillaan pisteen.
Gezim Gashi pelasti maalillaan pisteen.

Spartak - FC OPA 2-2 (2-1): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA teki kolmannen ja tälle kaudelle viimeisen matkansa Kajaaniin Spartakin vieraaksi hieman siipirikkoisena. Työt, loukkaantumiset ja sairastelut olivat supistaneet joukkoa siten, että kenttäpelaajien osastolla ei ollut lainkaan rikkoutumisvaraa.

Muutaman pelaajan poissaolo ei ollut kuitenkaan selityksenä nihkeään 2–2 (2-1) tasapeliin, vaan syytä saa hakea korvien välistä.

Sarjataulukossa oli joukkueiden välillä selkeä ero ja edellinen kohtaaminen antoivat ehkä väärän kuvan joukkueiden tasoerosta. Pelin alku oli tasaista vaikkakin pääosin FC OPA:n hallinnassa, kunnes Spartakille sattui hyvä hetki ja FC OPA:lle sysimusta. FC OPA:n ylimielisyys kostautui 15. ja 17. minuuteilla, jolloin Spartak teki kaksi maalia Toni Korhosen ja Risto Putkosen viimeistellessä.

Maalien jälkeen Spartak oli luonnollisesti paremmin pelissä mukana, mutta pallon hallinta siirtyi entistä enemmän FC OPA:lle. Spartak ei pelannut varsinaisesti mitään paitsiotaktiikkaa, mutta sinipaitainen vierailija sortui paitsiotilanteisiin ensimmäisen puolen tunnin aikana toistakymmentä kertaa. Hyökkääjien malttamattomuus ja keskikentän hitaus pystysyöttöihin olivat selittävinä tekijöinä.

Hieman helpotusta tilanteeseen toi kuvio Joonas – Joonas kun 36 minuutilla Sohlo vapautti Pekkalan maalintekoon.

Toiselle puoliajalle valmentaja Jeferson Pires teki muutamia pelipaikkamuutoksia ja Spartak puolestaan alkoi puolustaa 11 pelaajalla. Toinen puoliaika käytiinkin lähes kokonaan Spartakin päädyssä, vaikka punaiset pääsivätkin muutamiin teräviin vastahyökkäyksiin.

Kolmesta Kajaanin vierailusta jäi käteen vain yksi piste, jonka takuumiehenä toimi Gezim Gashi avustajanaan Ibrahim Bamba 64. minuutilla. FC OPA yritti loppuun saakka maalia nostamalla lopussa Mikko Rantalan puolustuslinjasta hyökkääjäksi. Muutaman hyvän tilanteen Rantala saikin luoduksi, mutta pallo ei maaliin asti löytänyt.

Erotuomari Jukka Hannikainen piti ohjat käsissään kokemuksellaan, mutta yksi tilanne olisi voinut muuttaa koko pelin luonteen. Spartakin paras pelaaja oli maalivahti Mika Pirinen, joka torjui monta vaarallista paikkaa. Näihin tilanteisiin kuului myös 74. minuutilla Gezim Gashin läpiajo, jossa Pirinen tuli vastaan rangaistusalueen ulkopuolelle ja kaatoi alimpana miehenä Gashin. Tuomarin ratkaisu oli keltainen kortti maalivahdille.

Tulos sinetöi lopulta sen, että FC OPA:n kausi 2011 päättyy 17.9.2011 pelattavaan vierasotteluun JS Herculesta vastaan.

- LK -

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre.

TILASTOT

La 10.09.2011, Liikuntapuisto 
Kolmonen 

Spartak - FC OPA

2-2 (2-1)

15. 1-0 Toni Korhonen 
17. 2-0 Risto Putkonen 
36. 2-1 Joonas Pekkala 
64. 2-2 Gezim Gashi 
Erotuomari: Jukka Hannikainen 

Avauskokoonpano 
BAMBA Ibrahim 
GASHI Gezim 
KANGAS Aleksi 
PEKKALA Joonas 
RANTALA Mikko 
RODRIGUES DE ALMEIDA Vitor 
SAFIANU Nuhu 
SARKKINEN Mikko (mv) 
SAUKKONEN Sampo 
SOHLO Joonas 
VÄISÄNEN Johannes 
Vaihtopelaajat 
PIRES Jeferson 
SEPPÄ Jussi (mv)