KIUSATTU VAI KIUSAAJA?

9.9.2011


Kumpi kiusaa kumpaa? Siinäpä varsinainen kysymys, kun FC OPA pääsee viimeistä kertaa tällä kaudella tien päälle kohdatessaan Kajaanin Spartakin. Ottelu alkaa Kajaanin Liikuntapuistossa huomenna klo 15:00.

Sarjataulukon perusteella kummallakin on vielä pelattavaa - tai sitten ei. FC OPA on kolmantena tasapisteissä toisena olevan KajHa:n kanssa. Joukkueita erottaa maaliero, joka on kuusi osumaa KajHa:n hyväksi.

KajHa ja FC OPA ovat kyttäämässä ensimmäisenä EsPa:n päänahkaa, joka on tällä hetkellä parhaan kakkosen paikalla pistekeskiarvolla 2,42. Pohjoisen kaksikolla on 2,31, joka ei nouse edes 2,40 yli, vaikka molemmat jäljellä olevat ottelut voittaisikin.

FC OPA:n pitäisi siis karsintoihin yltääkseen voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa ja ohittaa KajHa joko pisteissä tai vähintään maalierossa sekä etelässä pitäisi pelata jonkin verran ristiin. Tehtävä ei ole helppo ja vaatii siis muiden apujakin.

Spartak on puolestaan neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella. Sen ainoa uhkaaja on Oulun Tarmo, joka pötköttää kuntopuntarin pohjalla peräti kymmenen ottelun tappioputki allaan. Spartak ja OuTa kuuluvat joukkoon, joille maalinteko on tuottanut ylimääräistä luomisen tuskaa. Vastustajan verkko on heilunut vain 17 kertaa.

Sen sijaan puolustuspäässä Spartak kulkee hivenen eri polkuja. Kajaanilaiset ovat poimineet pallon omasta maalista 45 kertaa, kun taas OuTa:n luku on kymmenen osumaa isompi. Vaikka Spartakin otteluohjelma on pykälää verran kovempi kuin OuTa:n, vaatii sarjapaikan menettäminen jo melkoista lahjakkuutta.

Kysymys kuuluu edelleen siis: Kumpi kiusaa kumpaa?

AIKAISEMMAT OTTELUT

14.05.2006Nelonen AFC OPA - Spartak3-1 (2-0)
10.08.2006Nelonen ASpartak - FC OPA0-3 (0-1)
02.04.2011HarjoitusFC OPA - Spartak0-2 (0-2)
02.07.2011KolmonenFC OPA - Spartak8-0 (4-0)