FUTSALISSA UUDET TUULET

2.9.2011

Kari Lindgren on FC OPA:n uusi futsal-valmentaja.
Kari Lindgren on FC OPA:n uusi futsal-valmentaja.

FC OPA satsaa talvikaudella futsaliin tavallista enemmän. Panostusten myötä varsinaisten kilpajoukkueiden määrä vähenee yhteen MetroStarsin jäädessä pois kuvioista. Edustusjoukkue saa valmentajan ja ensimmäistä kertaa historiassa myös harjoitusvuoron.

Valmentajaksi tulee kempeleläinen Kari Lindgren, joka on yksi viidestä parhaasta lajiasiantuntijasta Oulun seudulla. Myös jalkapallokenttien reunoilla viihtynyt Lindgren on tuttu näky talvisin Urheilutalon katsomossa.

Harjoittelu tapahtuu Nallisportissa lauantaisin klo 18-19. Vuoroa on tarkoitus myös käyttää pariin-kolmeen harjoitusotteluun, jotka pelataan samalla muodolla kuin pelikaudenkin ottelut eli 2x20 minuuttia juoksevalla peliajalla. Vastustajat ja päivät ovat vielä haussa, mutta ainakin yhden kiinnostuneen kanssa on käyty alustavia keskusteluja.

Kausi alkaa joka tapauksessa räväkästi ottelulla todennäköisesti korkeintaan yhden harjoituksen voimin, koska FC OPA ilmoittautui ensimmäistä kertaa futsalin Suomen Cupiin.

Tarjolla on todennäköisesti kotiottelu, sillä Pohjois-Suomen piiristä mukaan ilmoittatuivat FC OPA:n lisäksi vain Kakkosessa pelaavat Ajax Sarkkiranta, AS Moon, HauPa ja Terwaarit. Vastustaja ensimmäisen kierroksen otteluun valikoitunee tuosta nelikosta. Olosuhteet ovat hulppeat, sillä Tervarien liiga-areenalta Urheilutalosta löytyi pelivuoro cupin ottelua varten.

Suomen Cupissa seuralla ei ole isompaa tavoitetta, vaan ottelu/ottelut toimivat lähinnä hyvänä harjoituksena kautta varten. FC OPA pelaa Nelosessa ja selkeänä tavoitteena on nousu Kolmoseen.

Seurojen osallistumishalukkuus futsalin piirisarjoihin on aina vaihdellut kovasti kausien välillä. Tuuli käy kovana nytkin, sillä viime kauden kilpailutoiminnan perusteella Nelosen sarjapaikkaan on oikeutettu vanhoista FC OPA:n lisäksi vain OsPa. Kolmosesta putoajina sarjaan tulevat IVFC, OuJK ja PaTe. Viitosesta nousijat ovat KajHa ja PaKi.

Nelosessa on vielä yhden joukkueen vajaus, joten Viitosesta saattaa nousta myös FC Piuhakin, mikä tarkoittaisi, ettei alimpaan sarjaan jää kuin neljä joukkuetta. Sarjojen lopulliset muodot nähdäänkin vasta, kun ilmoittautumisaika päättyy.

Pelaajiston suhteen FC OPA:lla on kasassa jo maalivahti ja pari kentällistä miehiä. Joukkueeseen on tarkoitus haalia vielä vähintään yksi kentällinen eli kokonaisvahvuus olisi n. 12-15 pelaajaa.

Jos pelaajia saadaan kokoon enemmänkin, ei välttämättä MetroStarsin olemassaolo ole uhattuna. Etusija on nyt kuitenkin edustusjoukkueella ja sen toimintaedellytyksillä. Viime kauden joukkueen saranapelaajista ainakin Jarkko Fiskari, Juha-Matti Huovinen ja Janne Yrjönheikki ovat jatkamassa.