Joonas Pekkala vastustajien puristuksessa.
Mikko Rantalan vauhdin hurmaa.
Ibrahim Bamba käynnisti maalijuhlat.

FC OPA - OuTa 7-1 (5-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA toipui nopeasti Kajaanissa kärsimästään tappiosta ja palasi voittokantaan kaatamalla Oulun Tarmon maalein 7-1 (5-0).

Ottelu alkoi tunnustellen, ja vaikka eväitä oli paljon parempaankin, FC OPA pelasi peliä pitkälti OuTa:n asettamilla ehdoilla. Herätystä tarjoili Ibrahim Bamba, joka täräytti noin paristakymmenestä metristä komean ja hivenen kierteisen vasurivedon komeasti vastustajan maaliin.

Ottelu ratkaistiin 30. ja 40. minuuttien välillä, jolloin FC OPA osui neljästi Joonas Sohlon ja Juho Meriläisen voimin. "Äffä" Meriläinen oli ottelussa muutenkin liekeissä ja palkittiin ansiosta joukkueensa parhaana pelaajana. Kahden maalin ja kahden syötön lisäksi Meriläinen hallitsi keskikenttää suvereenisti.

Loput FC OPA:n parhaimmistosta löytyi tutusta osoitteesta. Gezim Gashi oli puolustajana totutusti vuorenvarma ja hattutemppuun asti yltänyt Joonas Sohlo oli kärjessä tuhottoman työteliäs maaliensa lisäksi.

Toisella puoliajalla maalihanat tyrehtyivät, mutta kolme osumaa nähtiin silti. OuTa:kin pääsi maalin makuun Matti Verrosen tekemällä häkillä, jota ennen Tuomo Pelkonen oli hätistellyt vaarallisesti Mikko Sarkkisen vartioimaa verkkoa.

Peli pyöri muuten pääasiassa toisessa päässä ja paikkoja totisesti riitti varmastikin toiseen seitsemän osuman settiin. Lähimmäksi pääsivät Arttu Siira läpiajostaan sekä Sohlo tolppa- ja Vitao ylärimakudillaan. Viimeisen reilun vartin aikana FC OPA lisäsi maalitiliään Sohlon ja toppariksi Kajaanin keskikenttäkokeilun jälkeen palannut Sampo Saukkonen, joka survoi kulmapotkun päätteeksi maalilla pyörineen pallon viivan toiselle puolelle.

Maalijuhlat paransivat mukavasti FC OPA:n maalieroa, joka on enää kuuden osuman päässä paikalliskamppailun hävinneestä Kajaanin Hakasta. Taistelu toisesta sijasta jatkuu siis loppuun asti. FC OPA kohtaa kauden toiseksi viimeisessä ottelussaan Spartakin ja KajHa:n vastustaja on Oulun Tarmo. Molemmat ottelut ovat vieraissa.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre.