KAKSOISMAAOTTELUN ENSIMMÄINEN PELI TÄNÄÄN

9.8.2011


Suomen ja Ruotsin U19-poikien kaksoismaaottelun ensimmäinen puolikas pelataan Raatin stadionilla tänään klo 19:00. Joukkueiden mukana on kolme oululaispelaajaa: AC Oulua edustavat Joni Mäkelä (laina FC Santa Claus), Matias Ojala ja Juhani Pennanen (OLS/A).

Pääsyliput otteluun maksavat 8 euroa ja 5 euroa. Voimassa olevalla pelipassilla saa euron alennuksen. Ennakkomyynti on avoinna Raksilan CitySportissa vielä klo 14:ään saakka. Sen jälkeen lippuja saa vain portilta. Pääkatsomoon myydään numeroituja istumapaikkoja.

"Kannattaakin käydä hakemassa ennakkolippu, jos haluaa vielä valita oman paikkansa. Heti, kun portilla syntyy jonoja, liput myydään istumapaikoille siinä järjestyksessä, kun ne nipusta nousevat", FC OPA:n urheilutoimenjohtaja Raine Pernu huomauttaa.

Pernu pyytää jalkapallojännäreitä tulemaan myös ajoissa paikalle.

"Lehdistössä on käsitelty lipunmyynnin ongelmia monella paikkakunnalla, mutta jos parituhatta ihmistä tulee paikalle viittä minuuttia ennen h-hetkeä, ei mikään lipunmyyntijärjestelmä vedä sitä massaa sisään nopeasti."

Porteilla on turvatarkastus, mikä omalta osaltaan lisää ruuhkia. Jouhevimmin paikalle pääseekin ostamalla lipun ennakkoon ja tulemalla ajoissa paikalle.

"Turvallisuusohjeet kannattaa myös lukaista tarkkaan läpi näiltä sivuilta. Täksikin päiväksi on tuota (kirosana) sadetta luvattu eli sadetta pitävä takki tai kertakäyttösadetakki on tarpeen. Sateenvarjoja ei liiton turvamääräysten mukaisesti saa tuoda katsomoon", Pernu muistuttaa.

Parkkipaikkoja on vapaassa käytössä alle kaksi sataa. Auto kannattakin jättää suosiolla esimerkiksi torille. Vaihtoehtoisia kulkumuotoja suositellaan.

"Kimppakyydit, kevyt liikenne, joukkoliikenne", Pernu huitoo kolme sormea pystyssä.

Stadionilla on seitsemän palvelupistettä. Pääkatsomon yleisökäytävän molemmissa päissä on kioski ja tasanteilla ovien ulkopuolella sijaitsevat makkarapisteet. Aurinkokatsomossa nälkäisiä ja janoisia palvellaan kahdesta teltasta, joissa kummassakin myydään kioskituotteita ja makkaraa.

Seitsemäs palvelupiste on fanimyyntiteltta, Cama Shop, jossa myydään maajoukkueiden fanituotteita, FC OPA:n seuratuotteita ja CitySportin Adidas -tuotteita. Arpavoitot noudetaan myös Cama Shopista.

Molempien katsomoiden kummassakin päässä on WC. Inva-WC sijaitsee pääkatsomon kaupungin puoleisessa päädyssä.