Gezim Gashi palkittiin parhaana.
Jarno Tenkula ensimmäistä kertaa avauksessa.
Johannes Mononen (oik.) piipahti FC OPA:n puolustuksessa.

KajHa - FC OPA 2-1 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n nikotellen alkanut syyskierros sai jatkoa Kajaanissa. Kolmosen kärkiottelu Kajaanin Hakaa vastaan päättyi isäntien ansaittuun voittoon maalein 2-1 (0-0).

Tappion myötä kärjessä hurjaa vauhtia etenevä AC Kajaani saattoi saada ratkaisevan tuntuisen etumatkan, mutta taistelu parhaan kakkosen tittelistä jatkuu kuumana. Siinä tavoitteessa riittääkin tekemistä, sillä voitollaan KajHa pääsi jo kosketusetäisyydelle FC OPA:sta.

FC OPA:n ja KajHa:n välinen ero on kolme pistettä, mutta kajaanilaisilla on yksi peli vähemmän pelattuna. Lisäksi vaakakuppia KajHa:n suuntaan painaa muutaman osuman suuruinen parempi maaliero. Tappiosta huolimatta FC OPA on kuitenkin lohkokakkosten vertailussa vielä ykkössijalla.

Voittajasta ei ollut loppujen lopuksi epäselvää. AC Oulusta ja OLS:n A-junioreista lainalla ollut maalivahti Juhani Pennanen on suurin syypää siihen, miksi numerot pysyivät yli tunnin maalittomana. Hän teki tyhjäksi monen keltapaitaisen haaveet maalitilastoihin pääsystä.

Pahin rynnistys kesti ensimmäisellä puoliajalla kymmenisen minuuttia, jonka aikana KajHa pääsi puolenkymmentä kertaa todella pahoille maalipaikoille. Pennanen torjui kahdesti Oskari Tervon lähentelyt ja tuloksettomaksi jäivät myös Patrick Onyeaghalan sekä Joni Rossisen yritykset.

FC OPA:n maalipaikat olivat vähissä, vaikka kulmapotkujen määrässä joukkueet pääsivätkin tasalukemiin 6-6. Ottelun käsikirjoitus olisi voinut saada erilaisen lopputuloksen, jos Sampo Saukkosen pusku vapaapotkusta 54. minuutilla tai Olli-Pekka Ojan avopaikka 87. minuutilla olisivat löytäneet perille.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Oskari Tervo, joka teki KajHa:n molemmat maalit. Ensimmäisen hän tökkäsi sisään kulmapotkusta ja pääsi toisen viimeistelemään tyhjiin, kun palloa ei saatu siivottua puolustusalueelta millään väljemmille vesille. FC OPA:n kavennuksen teki lisäajalla Johannes Väisänen nostamalla pallon takanurkkaan yli vastaan tulleen maalivahdin.

FC OPA:n kausi jatkuu vasta kahden viikon kuluttua AS Moonin vieraana Raahessa. Tauko tulee kreivin aikaan, sillä nyt on aikaa parsia harventuneita rivejä. Tomi Vainionpään paluusta johtunut ilo oli lyhytaikainen, sillä hänen jalkansa ei kestänyt edellisen pelin rasituksia ja turposi uudelleen.

Mikko Sarkkista odotetaan tolppien väliin kuin kuuta nousevaa, sillä Pennanenkaan ei ole alati FC OPA:n käytössä OLS:n A:n jahtaessa mitalia ikäluokan SM-sarjassa. Sarkkinen kärsii vammasta, jonka takia polveen on kertynyt nestettä. Puolustus sai jobinpostia Johannes Monosen jouduttua jättämään kentän vanhan vamman uusiutumisen vuoksi eikä pelaajavalmentajastakaan ollut apua olkapäävaivan takia.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre