HÄRKÄVIIKON PUOLIVÄLI

27.7.2011


FC OPA:n vilkas, kolmen ottelun, viikko saavuttaa puolivälin huomenna. Silloin FC OPA saa vastaansa kotiputken viimeisessä ottelussa OPS-juniorit Heinäpään nurmella klo 18:00 alkaen.

Sarjataulukossa joukkueiden välinen ero on selvä. FC OPA on toisena keräämällään 25 pisteellä ja OPS-juniorit tulee kolme pykälää alempana saldonaan lähes puolet vähemmän pinnoja.

Käytäntö ei monestikaan ole sama asia, mitä sarjataulukko pyrkii väittämään. OPS-juniorit on vaarallinen joukkue ja sen sai FC OPA:kin huomata edellisellä kerralla toukokuussa. FC OPA sai vaivoin käännettyä puoliaikatappion voitoksi maalein 3-2.

Sittemmin OPS-juniorien otteet ovat ailahdelleet. Se laittoi AC Kajaanin kotikentällään ahtaalle, mutta toisaalta jäi viimeksi maalittomaan tasapeliin putoamista vastaan taistelevan Spartakin kanssa.

Maalintekovaikeuksien kanssa pitkin kautta paininut OPS-juniorit onkin pelannut tulosten valossa maltillisia ja tasaisia otteluita. Se on tappio-otteluissaan vain kerran päästänyt enemmän kuin kolme maalia - neljä AC Kajaania vastaan - eikä ole yhdessäkään ottelussa kolmea maalia enempää tehnyt.

OPS-juniorien selkeä ykkösnyrkki on Kai Paakkari, joka kuudella osumallaan edustaa lähes 40 prosenttia joukkueen tehoista. Seuraavaksi parhaimmat ovat tehneet vain kaksi maalia mieheen. FC OPA:n paras maalintekijä Joonas Sohlo on osunut viidesti, mutta toisaalta maalin makuun päässeitä pelaajia on peräti 14.

Edellisessä kamppailussaan FC OPA jäi maaleitta pelattuaan OPS-juniorien tavoin 0-0. Kahdessa sitä edellisessä ottelussa FC OPA tehtaili peräti 14 osumaa. Torstain ottelussa onkin FC OPA:n kannalta kaksi tärkeää kulmakiveä. Ilman maalejahan ei voi otteluita voittaa, joten onnistuminen maalin edustalla on ensiarvoisen tärkeää.

Toiseksi tärkeäksi kulmakiveksi nousee fyysinen kestävyys. Härkäviikon aikana pienikokoista rinkiä koetellaan varsinkin, kun kaksi pelaajaa on armeijassa, kaksi muista syistä pois ja kaksi pitkäasikaisloukkaantuneena. Farmiavuilla olisikin valtavasti käyttöä. Muutama potentiaalinen nimi ei tänään AC Oulun pelissä pelannutkaan.

AIKAISEMMAT OTTELUT

05.02.2011TurnausFC OPA - OPS-jun1-2 (1-1)
24.05.2011KolmonenOPS-juniorit - FC OPA2-3 (2-0)