Gezim Gashi kuului ottelun hiljaisiin runkopelaajiin.
Maalintekijää naurattaa.
Vitao vie.
Vitao vie.

FC OPA - Spartak 8-0 (4-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n paluu juhannuslomalta sujui maalikarkeloiden merkeissä. Heinäpäässä vieraillut Kajaanin Spartak poistui kotimatkalle luokattoman esityksen jälkeen. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin 8-0 (4-0).

Historian lehdille suurvoitto ei kuitenkaan yltänyt, vaan tämän päiväinen esitys oli neljänneksi suurin edustusjoukkueen historiassa. Edelle menevät ottelut Laskureita (11-0, 2005), Oulun Tarmoa (9-0, 2007) ja Norrvalla FF:ää vastaan (10-1, 2009). Ennätyksiä ei rikkonut Juho Sassikaan, mutta pääsi juhlimaan maalin kera sadatta otteluaan FC OPA:ssa.

Aineksia enempäänkin oli, mutta runsaan maalisadon lisäksi FC OPA myös tuhlasi tukun hyviä paikkoja. Eniten menetettyjä mahdollisuuksia oli Joonas Sohlolla, mutta niiden vastapainoksi hän onnistui maalinteossa kahdesti. Sohloa voi pitää ottelun ratkaisijana hänen tehtyä jo 8. minuutilla avausmaalin ja neljännen osuman ennen puolen tunnin rajapyykkiä.

Onnistujiin kuuluu myös Tomi Vainionpää, joka jälleen kerran palkittiin FC OPA:n parhaana pelaajana. Vainionpää teki pää märkänä töitä kentällä, loi maalipaikkoja ja ehti itsekin yrittämään onnistuen kerran. Gezim Gashi teki kentällä näkymätöntä työtä, jota harvoin palkitaan, mutta oli niin ikään yksi voiton arkkitehtejä.

Kokonaisuudessaan koko joukkuetta voi kehua hyvistä suorituksista. Myös vähemmän pelanneille vaihtomiehille voi nostaa hattua. Matias Hautajärvi sekä Jussi Ailisto saivat nimensä maalitilastoon ja kymmenisen minuuttia torjuntavastuussa ollut Jussi Seppä torjui komeasti Spartakin toisen sen todella pahoista maalipaikoista.

Miinuksiin voi liittää toisen puoliajan alun lepsun asenteen puolustuspäässä, mikä oli antaa Spartakille yliotteen pallon hallinnassa ja sitä kautta mahdollistaa maalipaikkojen luomisen. Toisaalta myös hyökkäyspelissä kuri löystyi ja se näkyi toisen puoliajan alkuminuuteilla muistiinpanoissa yksitoikkoisella tavalla: paitsio, paitsio, paitsio.

Toinen puoliaika ehtikin vanheta 25 minuuttia ennen kuin verkot heiluivat uudelleen. Maalintekijänä oli Sassi, joka pelasi yhdessä Sohlon kanssa näyttävällä syöttelyllä Spartakin puolustuksen täysin kahville.

FC OPA nousi voitollaan takaisin Kolmosen kärkeen. Paikka palautunee - ellei suuria yllätyksiä tapahdu - takaisin AC Kajaanille sunnuntai-iltana. FC OPA:n seuraava ottelu ennen uutta viikon mittaista sarjataukoa pelataan ensi lauantaina, jolloin paikallispelin vieraana on JS Hercules.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre