TÄYSTYRMÄYS!

11.6.2011

Mikko Sarkkinen tekee tyhjäksi Timo Heikkisen maalintekoyrityksen.
Mikko Sarkkinen tekee tyhjäksi Timo Heikkisen maalintekoyrityksen.
Jarno Tenkula on kuntoutunut pelikuntoon.
Jarno Tenkula on kuntoutunut pelikuntoon.
Kuka ehtii ensin?
Kuka ehtii ensin?
AC Oulun Arttu Siira kävi kokeilemassa Kolmosen vauhtia.
AC Oulun Arttu Siira kävi kokeilemassa Kolmosen vauhtia.

FC OPA - AC Kajaani 0-5 (0-3): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n ja AC Kajaanin välinen kärkikamppailu oli varsin yksipuolinen näytös. Heinäpään paahteessa vieraillut kajaanilaisvastustaja teki mitä tahtoi ja iski FC OPA:n kokonaan kanveesiin maalein 5-0 (3-0).

AC Kajaani oli ottelun selvä suosikki ja sen myötä, mitä pitemmälle peli olisi pysynyt maalittomana, sen varmemmin suosikkiasema olisi ollut uhattuna. Näiltä haaveilta vietiin pohja pois heti alkuunsa, kun Timo Heikkinen iski kolmannen minuutin kohdalla AC Kajaanin johtoon.

FC OPA:n niskaan tuli reippaasti lisää kylmää vettä tasaiseen tahtiin eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä enää puolen tunnin kohdalla. Siihen mennessä kuuluttaja Pertti Nykänen oli joutunut töihin jo kolmesti. Heikkinen maalasi vielä kerran ja kolmannen teki tuulennopea Callistus Chukwu, joka näin aloitti hattutemppuun johtaneen urakkansa.

FC OPA pystyi ajoittain hallitsemaan palloa, mutta hallinta keskittyi keskikentän suuntaan eikä näin ollen vaarallisia tilanteita syntynyt vastustajan maalille. Ne tilanteet, jotka syntyivät, puolustus tai ukrainalaismaalivahti Vladimir Nitsetsky hoitivat turvallisemmille vesille. Siitä kertokoot mm. kulmapotkut, joita FC OPA sai huomattavasti enemmän.

AC Kajaanin peli oli erittäin organisoitua. Menetettyään pallon siltä putosi välittömästi kahdeksan miestä pallon alle. Kun hallinta palautui, käytti kajaanilaisjoukkue nopeuttaan hyväksi ja lähti vauhdikkaaseen hyökkäykseen. Yksi näistä vauhtihirmuista oli Chukwu, joka oli yksinkertaisesti liian nopea opalaisille pidettäväksi.

Tämä nopeus yhdistettynä selviin henkilökohtaisiin virheisiin joko puolustuksessa tai keskikentällä johtivat maali-iloitteluun kotijoukkueen kannalta huonolla tavalla.

Voittonsa myötä AC Kajaani kiilasi FC OPA:n ohi sarjakärkeen. Mitään peruuttamatonta ei kuitenkaan vielä tapahtunut, sillä ero on vaivaiset yksi piste. Lisää pistemenetyksiä ei tosin kärsi liiemmin tulla, sillä AC Kajaani näyttää olevan todella kovassa kunnossa.

Seuraavan kerran FC OPA ottelee Oulun Tarmoa vastaan keskiviikkona. Sitten onkin aika jäädä - jo - juhannuslomalle muutaman päivän ajaksi.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre

TILASTOT

La 11.06.2011, Heinäpää 4 
Kolmonen 

FC OPA - AC Kajaani

0-5 (0-3)

03. 0-1 Timo Heikkinen 
13. 0-2 Timo Heikkinen 
26. 0-3 Callistus Chukwu 
49. 0-4 Callistus Chukwu 
60. 0-5 Callistus Chukwu 
Erotuomari: Simo Kivari 
Yleisöä: 116 

Avauskokoonpano 
GASHI Gezim 
KANGAS Aleksi 
LÄHDERINNE Mika-46
MAJAVA Juuso-66
MYLLYMÄKI Simo 
RODRIGUES DE ALMEIDA Vitor-82
SARKKINEN Mikko (mv) 
SIIRA Arttu-63
SIPILÄ Juho 
SOHLO Joonas 
VAINIONPÄÄ Tomi-46
Vaihtopelaajat 
PEKKALA Joonas+63
REMES Ilja+46
SAFIANU Nuhu 
SEPPÄ Jussi (mv) 
SASSI Juho+46
TENKULA Jarno+66
VÄISÄNEN Johannes+82