KOLMOSEN KUUMA KÄRKIKAMPPAILU EDESSÄ

10.6.2011


Alkukauden tähän mennessä kovin ottelu pelataan huomenna Heinäpään nurmella klo 13:00 alkaen. Ottelussa kohtaavat Pohjois-Suomen Kolmosen kärkijoukkueet FC OPA ja AC Kajaani.

Luvassa on kuuma kamppailu. Ei pelkästään pisteistä, sillä kotimaiset meteorologiaan erikoistuneet povausinstituutiot lupaavat aurinkoa pilvettömältä taivaalta ja lämpötilaa kolmenkymmenen hujakoille. Ainaisten sadepelien sijasta on tarjolla keliä täysin vastakkaisesta päästä, mitä tähän asti on koettu.

Kova, mutta ei välttämättä kuuma, peli on luvassa kilpailulliseltakin kannalta. FC OPA:lle on tarjolla kuuden kierroksen kohdalla pieni etumatka, sillä voitolla väli AC Kajaaniin repeäisi viiden pisteen mittaiseksi. Tasapelillä ero säilyy kahdessa pisteessä. Voitolla AC Kajaani ohittaa FC OPA:n ja menee sarjan kärkeen pisteen erolla.

Vastus huomisessa ottelussa on piirua verran kovempi, mitä se on tähän mennessä ollut. AC Kajaani on voittanut viidestä ottelustaan neljä, jotka ovat päättyneet murkaavasti 5-0 ja kolme kertaa 6-0. Jos AC Kajaani olisi voittanut sen saldoa tahraavan 0-0 tasapelin FC-88:ia vastaan, olisi se sarjakärjessä maalieronsa turvin.

Jossittelu on aina kivaa eikä sarjataulukon totuus muutu miksikään, vaikka kuinka sitä kääntelisi. AC Kajaanin maaliero kuitenkin antaa paljon osviittaa siitä, millaisen arsenaalin pelaajia se omistaa. Sillä on sarjan kovin puolustus, tulivoimaisin hyökkäys, laaja materiaali ja iso joukko täysipäiväisiä ammattilaisia riveissään.

Näin on ollut monena muunakin kautena, mutta tuloksena on ollut joka kerta toinen sija neljänä peräkkäisenä kautena. Onko joukkue ollut sitten liian tasokas sarjaan? Helppoja otteluita pelaava joukkue ei välttämättä kykene venymään tiukassa paikassa siinä, missä enemmän vääntämään joutunut kilpakumppani. 

Tällä kaudella AC Kajaanin runko muodostuu yhdeksästä ulkomaalaispelaajasta, joiden nimi vilahtelee tiuhaan myös tilastoissa. Michael Nzekwe seitsemällä ja Eusebio Fredericks kolmella maalillaan koristavat maalipörssin kärkisijoja. Tärkeä lenkki joukkueelleen on myös ukrainalaismaalivahti Vladimir Nitsetsky.

Jotta peli ei mene yksinään lentokoneiden tuomien kehumiseksi, löytyy ACK:n riveistä rutkasti myös osaamista kainuulaisesta huippupäästä. Yksi heistä on KajHa:n paikalliskilpailijaan vaihtanut Timo Heikkinen, joka johtaa sarjan maalipörssiä kahdeksalla maalillaan.

Paineet huomisesta ottelusta voi heittää surutta vierailijan niskaan. AC Kajaani on takaa-ajoasemassa, joten sillä on hävittävää. Kuuden kierroksen jälkeen ei kaikkia valttikortteja vielä tietenkään pöytään lyödä, mutta viiden pisteen erossa riittää umpeen kuromista ennen kuin voi alkaa haaveilla ykkössijasta.

FC OPA:lle peli antaa vinkkejä tämän hetken kunnosta ja osaamisen tasosta. Jeferson Pires on lyhyen valmistautumisen aikana piiskannut joukkueen hyvään kuosiin ja lähtökohtiin nähden tulos on ollut alkukaudesta yllättävänkin positiivinen.

AIKAISEMMAT OTTELUT

14.07.2007KolmonenAC Kajaani - FC OPA1-2 (0-0)
19.09.2007KolmonenFC OPA - AC Kajaani4-0 (2-0)
07.02.2009TurnausAC Kajaani - FC OPA0-3 (0-0)