Mikko Rantala sai komennuksen pakiksi.
Topparikaksikko Aleksi Kangas ja Juho Sipilä työn touhussa.
Vitaon suoritus arvostettiin parhaaksi.

FC OPA - AS Moon 1-0 (1-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA nousi takaisin Pohjois-Suomen Kolmosen kärkeen voittamalla Oulussa vierailleen sarjajumbo AS Moonin. Loppuluvut jälleen kerran sateen kastelemassa ottelussa olivat 1-0 (0-0).

Ottelussa tahtia löi FC OPA, mutta kotijoukkue oli tehoton maalipaikoissaan. Kannattajajoukko sai katseltavakseen monta hyvää tilaisuutta maalin tekemiseen, mutta FC OPA onnistui ohittamaan erinomaisesti pelanneen raahelaismaalivahti Lauri Tuhkasen vain kerran.

Maali syntyi muutama minuutti puolen tunnin toisella puolella, kun Joonas Pekkala pääsi läpiajoon syötön pompattua moonilaispelaajasta. Maalinteon vaikeuden kanssa painiskellut Pekkala ei tällä kertaa erehtynyt ja sijoitti pallon varmasti verkkoon.

Muuten olikin sitten vaikeampaa. Ottelun alku oli opalaisittain erittäin terävä ja muutamia pudotuksia lukuunottamatta kesti vajaa puoli tuntia ennen kuin Mikko Sarkkinen joutui ensimmäisen kerran koskemaan palloon torjuntatöiden merkeissä. Virkaveli toisessa päässä joutuikin isompaan helteeseen torjuessaan mm. Pekkalan, Joonas Sohlon ja Tomi Vainionpään yrityksiä.

Toisella puoliajalla AS Moon sai enemmän otetta pelistä, mutta silti sen parhaat maalintekopaikat olivat avauspuolikkaalla. Yksi maalintekotilanne johti maanuoliaiseen kohti takatolppaa ja siitä kimmonnut ripari vedettiin ohi. Lisäksi ensimmäisen puoliajan loppupuolella AS Moon sai vapaapotkun 16 metristä, mutta sen Sarkkinen torjui kulmaksi.

FC OPA:n luotsina toimi edustusjoukkueen monitoimimies Lauri Kauppinen varsinaisen päävalmentajan kärsiessä toimitsijakieltoa. Kauppinen manasi tehottomuutta, mutta kiitti taistelutahtoa.

"OPS-pelissä henki ja taistelutahto löytyi toisella puoliajalla. Se oli mukana, jotta saimme pelin hoidettua."

"Meillä oli selkeästi enemmän paikkoja kuin Moonilla. Tietynlainen tehottomuus maalin edustalla jäi kaivelemaan", Kauppinen harmitteli.

Kehuja irtosi jonkin verran myös raahelaisleiriin.

"Pelaajat eivät pystyneet toteuttamaan kaikkia asioita, mitä kopissa sovittiin. Toisaalta, jos ei pystytä omaa peliä toteuttamaan, nostetaan siitä hattua vastustajalle."

"AS Moon tulee ottamaan vielä pisteitä tässä sarjassa", Kauppinen lohdutti vastustajaa.

FC OPA pääsee viettämään kuunvaihdetta sarjakärjessä. Joukkue joutuu kahdessa seuraavassa kamppailussaan tositestiin. Ensin vastaan asettuu Tervarit - sarjan yksi kokeneimmista joukkueista - ja sen jälkeen AC Kajaani, jolla on ehdottomasti kovin materiaali. Näiden kamppailujen jälkeen tiedetään paljon enemmän loppukauden suuntaviivoista.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre