Joonas Pennanen vieraili FC OPA:n paidassa. Vieressä Arttu Pehkonen.
Joonas Sohlo käyttää päätään.
Vitao ja muut pelaajat saivat toisella puoliajalla vettä niskaan.
Tomi Vainionpää ratkaisi jo toisen ottelun peräkkäin.

OPS-juniorit - FC OPA 2-3 (2-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA nousi erittäin pahasta sillasta aina voittoon saakka kohdattuaan OPS-juniorit Heinäpään tekonurmella. Minuutissa juuri hetkeä ennen taukovihellystä vastustajan ottama 2-0 johto kuivui kasaan ja muuttui FC OPA:n voitoksi maalein 3-2 (0-2).

Ensimmäisestä puoliajasta jäivät mieleen FC OPA:n haluttomuus ja karmeat puolustusvirheet, joiden myötä OPS-junioreille tarjottiin maalintekotilaisuuksia hopeatarjottimella. Yhtä lailla jäi mieleen myös isäntien tehottomuus. Edes läpiajoista verkkoa ei saatu heilumaan.

Kylmää vettä tuli niskaan aivan ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla, kun OPS-juniorit iski kahdesti. Ensin sivurajan jälkitilanteesta Joonas Iinatti pääsi upottamaan pallon Mikko Sarkkisen selän taakse ja heti aloituksen jälkeisestä hyökkäyksestä syntyi toinen osuma. Mika Kurkelan veto osui ylärimaan, josta kimmonneen reboundin tökkäsi sisään Kai Paakkari.

Toiselle puoliajalle FC OPA haki asennetta pelaamiseensa ja uutta koostumusta puolustuslinjaan. Juha Sipilä sai väistyä topparin tontilta Sampo Saukkosen tieltä ja Arttu Pehkonen teki oikealla tilaa Mikko Rantalalle.

Luontoäitikin laittoi lusikkansa soppaan, kun olosuhteet vaihtuivat dramaattisesti toisen puoliajan aikana. Leppoisan pilvipoutainen mutta tuulinen kevätpäivä muuttui minimyrskyksi tuulen voimistuttua entisestään ja synkkien sadepilvien vyöryttyä Heinäpään taivaalle.

Vastatuuleen pelaaminen ei juurikaan haitannut FC OPA:n otteita. Ennen kuin vesisade alkoi, pääsi jalkavamman vaivaaman Jeferson Piresin jo 19. minuutilla korvannut Tomi Vainionpää tekemään erittäin tärkeän kavennuksen heti toisen puoliajan alkuun. Syötön antoi AC Oululta lainassa ollut Joonas Pennanen.

Ottelu eteni viimeiselle vartille ennen kuin tulos kääntyi lopullisesti FC OPA:lle. Joonas Sohlo siirsi pallon maaliin harvinaisesti olkapäällään Vitaon kulmapotkun jälkeen. Sohlo nousi samalla seuran kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi Tarmossa pelaavan Joonas Vaattovaaran.

Voittomaalin teko jäi Vainionpään vastuulle ja samalla hän nousi sisäisen maalipörssin kärkeen neljällä osumallaan. Kerrassaan mainio alku pelaajalle, joka aloitti jalkapalloilun uudelleen vasta keväällä pitkän tauon jälkeen.

Pelaajavalmentaja Jeferson Pires osasi nauttia kolmesta pisteestä, vaikka ensimmäinen puoliaika kiihkeässä ottelussa oli kaikkea muuta, mitä valmentaja voisi toivoa.

"Taukoon asti olimme pehmeitä ja jokaiseen kaksinkamppailuun mentiin löysästi. Paremmalla tuurilla peli olisi voinut olla jo 4- tai 5-0 jo tauolla."

"Se oli asenteesta kiinni. Kopissa laitettiin asenne kuntoon ja se riitti", Pires analysoi.

Edustusjoukkueen monitoimimies Lauri Kauppinen oli niin ikään tyytyväinen voittoon.

"Tämä kasvattaa joukkuetta henkisesti enemmän kuin tasainen ottelu tai kolmen maalin johtoaseman pieneneminen yhteen", Kauppinen totesi.

FC OPA nousi voitollaan takaisin Kolmosen ykköspaikalle ohi AC Kajaanin. FC OPA on edelleen ilman pistemenetyksiä ja kolmesta voitosta on kertynyt yhdeksän pistettä. Kausi jatkuu kotiottelulla lauantaina, kun Ouluun saapuu vieraaksi vielä nollakerhossa oleva raahelainen AS Moon.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre