Tomi Vainionpää (oik.) venytti KajHa:n verkkoa  kahdesti.
Tomi Vainionpää (oik.) venytti KajHa:n verkkoa kahdesti.
Aleksi Kangas - kippari ja alakerran runkopalkki.
Viime kauden pelikaverit Juho Sassi ja Niko Junkkari eri puolilla rintamaa.
Jeferson Pires peittää Tuomo Ruotsalaisen kutia.

FC OPA - KajHa 2-1 (1-0): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n kausi jatkui voitokkaissa merkeissä Heinäpään tekonurmen sunnuntai-illassa. Oulussa vieraillut Kajaanin Haka lähti kotimatkalle tyhjin käsin tuloksen ollessa 2-1 (1-0).

Kajaanin Hakan otteisiin ei voinut olla vaikuttamatta tyhjä vaihtopenkki. Pienellä ringillä operoiva vierailija oli joutunut lähtemään pelimatkalle vain 11 pelaajalla.

Loukkaantumisten ja yhden pelikiellon myötä FC OPA:nkaan vaihtopenkillä ei ollut kuin kaksi kenttäpelaajaa ja varamaalivahti, mutta sekin on moninkertaisesti parempi tilanne kuin olla ilman. FC OPA käyttikin vaihdot hyväkseen, ja sekä Tomi Isoaho että Matias Hautajärvi pääsivät vuorollaan maistelemaan Kolmosen vauhtia.

FC OPA pelasi lähtökohdat huomioiden jopa yllättävän hyvää Kolmosen tason jalkapalloa. KajHa painosti loppuhetkillä ja saikin kavennuksen tehtyä. Asialla oli ex-opa Niko Junkkari. Vielä lisäajallakin painostus tuotti pari hyvää tilannetta, mutta FC OPA:n alakerta kesti tulituksessa.

FC OPA:n parhaana pelaajana palkittiin ansiosta Tomi Vainionpää, joka teki kummatkin maalit. Avausosuma syntyi jo ensimmäisen puoliajan alkupuolella komean laukauksen päätteeksi. Toinen puoliaika oli juossut muutaman minuutin pidemmälle, kun Vainionpää onnistui toisen kerran. Juho Sassi antoi maukkaan syötön ja Vainionpäällä oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin.

Voiton turvin FC OPA nousi yhtä ottelua vajaan kahden kierroksen jälkeen Kolmosen ykköspaikalle. Siitä kannattaa nauttia, sillä - uudelleen - lähtökohdat huomioon ottaen näin loistavaa sarjakauden alkua ei varmastikaan osattu odottaa. Seuraavaksi FC OPA kohtaa vierasjoukkueena OPS-juniorit puolentoista viikon kuluttua tiistaina.

Kuvat: (C) 2011, Kari Väre